Polis KOBi kol kola

Güncelleme Tarihi:

Polis KOBi kol kola
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:00

Polis Akademisi Başkanlığı ile OSTİM OSB Yönetimi arasında protokol imzalandı. Güvenlik alanında bilimsel araştırmalar yaptıklarını belirten Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, “Üniversiteler güvenlik alanına pek girmiyor. Görev bize düşüyor” dedi.

Haberin Devamı

POLİS Akademisi Başkanlığı ile OSTİM OSB Yönetimi arasında güvenlik hizmet ve ürünleri konusunda danışmanlık, Ar-Ge projeleri ve eğitim programları konularına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.  Törene akademi yöneticileri, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyeleri ile birim müdürleri de katıldı.

Dokuz araştırma merkezi

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, savunma, medikal, yenilenebilir enerji ve iş makineleri sektörlerinde kümelenme çalışması yaptıklarını, bu çerçevede Ankara’daki tüm üniversitelerle protokolleri, işbirlikleri ve çözüm ortaklıkları kurduklarını ifade etti ve “Hangi üniversite veya akademi ile işbirliğimiz yok diye baktık, Polis Akademisi’nin de mutlaka bu işbirliği sürecine eklenmesi gerekiyordu. Şimdi bunu gerçekleştiriyoruz. Bu işbirliğinin ilk olumlu çıktıları alınıyor, daha da başarılı noktalara getireceğiz” diye konuştu.

9 araştırma merkezi

Haberin Devamı

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan ise, kurum olarak iki temel görevlerinden birincisinin emniyet teşkilatına memur ve amir yetiştirmek, diğerinin de bilimsel çalışmalar yapmak olduğunu ifade etti ve şunları söyledi: “Özellikle iki üç yıldır yeni bir görev alanımız var. Güvenlik alanında bilimsel araştırma yapmak. Bizim dokuz araştırma merkezimiz var. Bu merkezler güvenliğin farklı alanlarında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapıyor.

Can kayıpları azaltılacak

Araştırma geliştirme faaliyetleri ile güvenlik alanına bilimsel katkı yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda maalesef tekeliz. Keşke bu işi yapan üniversiteler olsaydı. Üniversiteler güvenlik alanına pek girmiyor. Görev bize düşüyor.” Protokolün yürütülmesi ile güvenlik hizmetlerinde kullanılan araç gereçlerin daha verimli ve etkili olarak kullanılabileceğini ve ihtiyaca cevap verebilecek yenilerinin üretilebileceğini belirten Komiser Yardımcısı Atilla Çınar ise, “Protokolle hizmet veren kurumlarla alan kurumlar arasındaki mağduriyetler en aza indirilerek, görev sebebiyle yaşanan can ve mal kayıpları azaltılacak. Güvenlik personeli görevde kullandığı ekipmana daha fazla güven hissedeceğinden başarısı artacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!