Pınar Karşıyaka binlerce taraftarıyla

Güncelleme Tarihi:

Pınar Karşıyaka binlerce taraftarıyla
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 01:39

TÜRKİYE Basketbol Ligi'nde 28 yıl sonra final oynayan Pınar Karşıyaka, şampiyonluk serisinin 3'üncü maçına yarın binlerce taraftarı önünde çıkacak.

Haberin Devamı

Yeşil kırmızılı ekip, 1-1 eşitlikle devam eden final serisinde Anadolu Efes'i saat 18.00'de Karşıyaka Arena'da ağırlayacak. Karşılaşmayı Lig Tv 3 yayınlayacak. Tarihi mücadelenin 50 TL'den satışa çıkan biletleri, 30 dakika içinde tükendi. Öğrenci biletleri ise yarın maç öncesi 30 TL'den satılacak. Karşıyaka Belediyesi salona giremeyen taraftarlar için Mavişehir'de dev ekran kuracak.

Toplam 4 galibiyete ulaşan tarafın şampiyonluk kupasını kaldıracağı seride rakibiyle İstanbul'da oynadığı ilk maçı uzatmada 95-92 kaybeden Pınar Karşıyaka, rövanşı 86-85 galip tamamlayıp büyük avantaj yakaladı. Serinin dördüncü karşılaşması 16 Haziran Salı günü yine İzmir'de oynanacak. Beşinci maç 19 Haziran Cuma İstanbul'da, gerek olması durumunda altınca maç da 22 Haziran'da yine Karşıyaka Arena'da yapılacak. Ligi dördüncü sırada tamamladıktan sonra Banvit ve Fenerbahçe'yi eleyerek şampiyonluk kapısına dayanan Karşıyaka, İzmir'de durumu 3-1'e getirmeye çalışacak.

BİLET İSYANI
Pınar Karşıyaka'da tarihi Anadolu Efes maçının biletlerinin satışa çıkar çıkmaz tükenmesi, bilet bulamayan taraftarları isyan ettirdi. Kulüp adına bilet satışlarını yapan lisanslı ürün mağazası yalnız Çarşı'daki şubeden satış gerçekleştirdi. Karşıyaka Arena ve diğer mağazalara bilet gitmedi. Burada saatlerce bilet bekleyen taraftarlar eli boş ayrıldı. 50 TL'lik biletlerin karaborsada 200 TL'ye alıcı bulduğu iddia edildi.

Sezon öncesi 1500 kombine, 575 VIP kart satan Pınar Karşıyaka'nın 300 öğrenci, 300 rakip takım bileti ayırdığı, belediyeye 50, protokole 60, takım ailelerine 30, sponsorlara 50 bilet verildikten sonra mağazadan 1850 biletin satıldığı öğrenildi. Yeşil kırmızılı yönetim, mağduriyeti gidermek için serinin dördüncü maçında biletleri salon gişesinden satışa çıkacarak. Karşıyaka Arena, 5 bin kapasiteli.


HER YER YEŞİL KIRMIZI
Basketbolda şampiyonluk yarışı veren Karşıyaka'da sokaklar, evler ve işyerleri yeşil kırmızılı bayraklarla süslendi. Kulübün lisanslı ürün mağazaları final serisi için hazırlanan özel tişörtleri 35.5 TL'den satışa sundu. Tişörtlerin üzerinde Pınar Karşıyaka'ya tarihi başarılar yaşatan antrenör Ufuk Sarıca'nın, "Bizim bir hayalimiz var" sözleri yazıyor.


DİXON'LA PAZARLIK
Pınar Karşıyaka'da yönetim Bobby Dixon'la şimdiden takımda kalması için görüşmelere başladı. Yeşil kırmızılı ekipte 3 sezondur forma giyen ve Türk vatandaşlığına geçerek A Milli Takım'da oynamaya hazırlanan Dixon da kalmaya sıcak bakıyor. Ligde normal sezonun sayı kralı olan, final serisinde de 27 sayı, 6.5 ribaund, 5.5 asist ortalamalarıyla yıldızlaşan ABD'li oyun kurucuya, ülkemizden birçok takımın yanı sıra Avrupa ve Çin'den teklifler var. Dixon, bu sezon 450 bin dolar yıllık ücretle oynadı.


TBF'DEN CEZA
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Pınar Karşıyaka'ya play off'taki Banvit ve Fenerbahçe Ülker maçlarında yapılan küfürlü tezahürat, salon kapasitesinin üstünde seyirci alma ve akredistasyondan dolayı toplam 36 bin 500 TL para cezası verdi. Ligde 28 yıl sonra şampiyonluk hedefleyen, gelecek sezon Euroleague'de oynamayı isteyen yeşil kırmızılılarda yönetim, taraftarı ceza almamak için Anadolu Efes karşısında takımlarını küfürsüz ve sahaya yabancı madde atmadan desteklemeye davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!