Pastacılar tam not aldı

Güncelleme Tarihi:

Pastacılar tam not aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 13:21

KONAK Belediyesi’nin pastacılık kursuna katılan kadınlar düzenlenen yıl sonu etkinliğinde hünerlerini sergileme fırsatı buldu.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi ile Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) tarafından yürütülen ’4 Women- Kadınlar İçin’ projesi kapsamında açılan pastacılık kursuna katılan kadınlar, edindikleri bilgiler ışığında yaptıkları birbirinden lezzetli tatları düzenlenen erken yılbaşı kutlamasında sergiledi. Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin misafirleri arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yer aldı. Geride bırakılan dört haftalık süreçte öğrendiklerini gösterme fırsatı bulan kursiyer kadınlar hazırladıkları birbirinden lezzetli tatlarla hem göze hem de damağa hitap etti. Pasta, börek, kurabiye ve tatlılardan tadan Başkan Pekdaş kursiyerlere tam not verdi. Hünerli elleri başarılarından ötürü kutlayan Pekdaş, "Umarım içinizden kendi iş yerini açmak isteyen olur ve biz de destek oluruz" diyerek kursiyer kadınları yüreklendirdi.

45 KADIN FAYDALANDI

Konak Belediyesi ile LİYAKAT Derneği işbirliğinde düzenlenen ve Avrupa Birliği (AB) hibe programında yer alan ’4 Women- Kadınlar İçin’ projesi kapsamında kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları ve iş sahibi olabilmeleri amacıyla pastacılık kursu açıldı. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde verilen kursa sabah ve öğleden sonra olmak üzere hafta içi her gün iki grupta toplam 45 kadın katıldı. Ev hanımından öğrenciye kadar farklı mesleklerde ve farklı yaş aralığındaki kadınlar iki ay sürecek kursta eğitmen Mina Mingir (27) şefliğinde pasta, börek ve kurabiye yapımını öğreniyorlar. Pastacılık Kursu’na gelenler arasında kulaktan dolma bilgilerle edindiği yeteneğini geliştirmek isteyenler kadar kendi işini kurmak isteyenler de yer alıyor. Kurs öğretmeni Mina Mingir, amaçlarının kadınlara lezzetli tatlar öğretmenin yanı sıra kendi işini kurmalarını sağlayacak fırsatı yaratmak olduğunu da belirterek, "Pek çok kursiyerimiz kendi butik pastanelerini açmak isterken bazıları da bir işletmeye girerek çalışmak istiyor. Biz de onları destekliyoruz" dedi.

KENDİ İŞLERİNİ KURACAKLAR

Pastacılık kursuna katılan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinden Tuğba Taşkın kendi işini kurmak istediğini söyledi. Mutfak işlerine çok meraklı olduğunu belirten Taşkın, 4 hafta gibi bir sürede kendisini çok geliştirdiğini kaydederek, "Sertifikamı aldıktan sonra kendime ait pastanemi kurmak istiyorum. Başka arkadaşlara da bu kursa gelmelerini tavsiye ediyorum, çok şey öğrenecekler" dedi. Emekli olduktan sonra mutfaktaki becerilerini daha da artırmak için pastacılık kursunu tercih eden 50 yaşındaki Havva Tabakoğlu ise çok farklı teknik ve tariflerle yeni pastalar, kurabiyeler öğrendiğini belirterek, "Bu kursa gelmekten çok mutlu oldum. Haftanın beş günü geliyoruz ve her sabah koşa koşa, heyecanla kursa geliyorum. Büyük keyif aldım. Herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Dört haftayı geride bırakan kursiyerler iki aylık eğitimin ardından sertifika alarak kurstan mezun olacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!