Oyuncaklı girişim

Güncelleme Tarihi:

Oyuncaklı girişim
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2013 00:00

İzmir Ekonomi Üniversitesi çatısı altında kurulan Girişimci Geliştirme ve Yatırımcı Bulma Merkezi “Embryonix” ile geliştirdiği fikrini yatırıma dönüştüren Eda Evdüzen, çocuklara her ay oyun kutusu hazırlıyor.

Haberin Devamı

OYUNCAKLARIN bilgisayarlara yenildiği, çocukların yaratıcılığını artıracak oyunların yok olmaya yüz tuttuğu günümüzde İzmirli genç girişimci Eda Evdüzen, teknolojiyi kendi silahıyla yendi. Bir e-ticaret sitesi kuran Evdüzen, 3-6 yaş grubu çocuklara uzman bir ekiple her ay “oyun kutusu” hazırlamaya başladı. Evdüzen, projeleriyle anne ve babaların da televizyon ve bilgisayar başından kaldıramadıkları çocuklarıyla ortak bir şey üretme fırsatı bulduklarına dikkat çekti.

Melek yatırımcı
İzmir’in kadın girişimcileri arasına renkli bir projeyle giren Eda Evdüzen, Celal Bayar Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu. Evdüzen, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Genç İşadamları Derneği ortaklığında ve İzmir Ekonomi Üniversitesi çatısı altında kurulan Girişimci Geliştirme ve Yatırımcı Bulma Merkezi “Embryonix” ile geliştirdiği fikrini yatırıma dönüştürdü ve “melek yatırımcı” desteği aldı. Çocukların giderek yalnızlaştığını, anne ve babaların ise ortak aktiviteler bulmakta zorlandığını gören Evdüzen, oyun ve oyuncakların sihirli dünyasını her ay farklı temalarla çocuklarla buluşturmayı ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı kararlaştırdı. Bunun için “kidolindo.com” adlı internet sitesini kuran Evdüzen, Embryonix’te geliştirilen yaratıcı fikirlere işaret eden “e-tohum” oluşumunda bin 500 proje içinde ilk 40’a girmesiyle başlayan süreci anlattı. Yeni kurulan bu e-ticaret sitesinin tüm Türkiye’ye hizmet verdiğini, İstanbul’dan Ankara’ya, Balıkesir’den Antalya’ya pek çok ilden sipariş almaya başladıklarını dile getiren Evdüzen, “Sitemize üye olanların ayda en az bir kere çocuklarıyla zamanlarını eğlenceli bir şekilde paylaşmalarını sağlıyoruz. Hazırladığımız kutuların teması her ay değiştiği için çocuklara büyük sürpriz oluyor. Bazen korsan oluyorlar, bazen güneş sistemini öğrenirken ellerine makası, yapıştırıcıyı alıp kendi odalarını kendileri süslüyorlar. Bir pedagog, psikolog, çocuk gelişimi uzmanı ve sanatçıdan oluşan yetkin bir danışman ekibimiz var. İçerik hazırlanıyor, test aşamasından geçiyor ve çocuklara ulaşıyor. Temayla bağlantılı olarak dinleyebilecekleri masallar da paketimizde yer alıyor” bilgilerini verdi.

Haberin Devamı

ANAOKULUNU PEKİŞTİRİYOR

Haberin Devamı

Ürünleri geliştirmek için sürekli olarak ailelere anket çalışması yaptıklarını, şu anda çok olumlu geri dönüşler aldıklarını da vurgulayan Evdüzen, “Maalesef ailelerin her zaman çocuklarıyla zaman geçirmek hele oyunlar oynamak için vakitleri olmuyor. Hizmet verdiğimiz çocukların çoğu anaokuluna gidiyor fakat anne ve babasıyla yapacağı bir üretimi de çok önemsiyoruz. Bizim içeriğimiz daha çok pekiştirici yönde” dedi.

EL BECERİSİ

Ekim ayı başından bu yana her ay çocukların el becerilerini ve kişisel gelişimlerini artırıcı çeşitli materyalleri adreslere postaladıklarını dile getiren Evdüzen, “Mesela bir kutumuz güneş temalıydı. Aileler çocuklarıyla basit ve kolay bir şekilde güneş yaptı. Kutunun içinde ünlü ressamların güneşle ilgili resimleri ve bilgileri yer aldı. Çocuğun da bu resimlerin benzerini kendi istediği gibi yapmasına imkan sağlayacak kağıtlar ve boya malzemeleri yer alıyor. Kutuda astronomi ile ilgili bilgiler, çeşitli oyunlar ve hava durumu ile ilgili materyaller de yer aldı” dedi.

Haberin Devamı

Oyuncaklı girişim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!