Otopark mafyasına kim dur diyecek?

Güncelleme Tarihi:

Otopark mafyasına kim dur diyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2008 00:00

Hükümet bir yanda yerel yönetimlerin gelirlerini artırmak için ’otopark vergisi’ getirmenin yollarını arayadursun, kentlerde bu sorun her geçen gün çığ gibi büyüyor. Çünkü, her gün trafiğe yüzlerce yeni araç giriyor.

Doğru dürüst otopark yok.

Durum böyle olunca da kent merkezindeki cadde ve sokakları ne idüğü belirsiz kişiler adeta parsellemiş durumda.

Büyükşehir Belediyesi’nin İzelman şirketi, otoparkları da düzenliyor.

Ama, bu şirketin elemanları belli saatlerde görev yapıyor. Mesai dışında, çoğu yerde cadde ve sokaklar korsanlara kalıyor.

Adeta haraç alır gibi para alınıyor.

Halk şikayetçi ama, muhatap yok! Yazık!

Örneğin; Alsancak’ta pek çok sokak adeta parsellenmiş durumda.

Üstelik, sadece yayalara açık olan Gül Sokak bile araçların istilasına uğramış durumda ve otopark mafyası cirit atıyor.

Ne idüğü belirsiz insanlar ’havadan para kazanıyor.’

Peki belediye elemanları nerede? Park parası alınacaksa neden İzelman üstlenmiyor?

Yetkililer uyuyor mu?

Alsancak sakinleri, sesleniyor:

’Yeter, otopark mafyasına, yeter artık. Üstelik bu insanlar sokaklara musallat olalı beri gasp, kapkaç ve hırsızlık olayları da arttı. Biri bizim sesimizi duysun.’

Biz de bu olayın takipçisi olacağız.

Bakalım halkın sesine kulak veren çıkacak mı?

Yöneticilerimiz İzmir’in, İzmir halkının sahipsiz olmadığını göstermek zorunda. Aksi halde, İzmir’e sahip çıkan biri mutlaka olur.

Metro inşaatında uyarı ışığı yok

ÆMustafa Tonguç adlı okuyucumuz, metro çalışmalarında uyarı ışıkları ve levhalarına özen gösterilmediğine dikkat çekerek şöyle diyor: "Hatay Renkli Durağı’nda açılan havalandırma çukurunun çevresinde emniyet şeridi var. Ancak akşamları ikaz ışıkları yanmıyor. Emniyet şeridini görmeyen sürücüler son anda manevralar yaparak kazayı önlemeye çalışıyor. Kaza olduğu zaman bunun sorumluluğunu kim üstlenecek?" Tonguç, müteahhit firmayı bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyor.

Havalar ısınmadan dere temizlensin

ÆKarşıyaka’dan arayan okuyucumuz Ali Durmaz, "Köprübaşı’nda oturuyorum. Buradaki dere sürekli sorun yumağı. Çünkü çöplük gibi kullanılıyor. Çirkin görüntünün yanı sıra kötü kokuya ve sineğe de neden oluyor. Yakında havalar iyice ısınacak. Sorun daha da dayanılmaz hale gelecek. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bir an önce çalışma başlatması, dere yatağını temizlemesi gerekiyor"diyor. Okuyucumuz, ayrıca çöp atanların da mutlaka cezalandırılması gerektiğine dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!