Otelde korkutan yangın

Güncelleme Tarihi:

Otelde korkutan yangın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 13:52

MUĞLA’nın turistik ilçesi Köyceğiz’deki 2 yıldızlı Kaunos Hotel’in çatısında, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın korkuttu. Yataklarından panikle fırlayan Türkiye ve Sırbistan Kano Milli Takımı oyuncularının da aralarında bulunduğu 90 müşteri son anda binadan tahliye edildi. Alevleri söndürme çalışmaları sırasında manevra yapan itfaiye aracının çarpıp, üzerinden geçmesi sonucu ağır yaralanan bir polis memuru hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Ulu Cami Mahallesi, Cengiz topel Caddesi’ndeki, mülkiyeti belediyeyi ait olan ancak bir turizm şirketi tarafından işletilen 57’si Köyceğiz Gölü manzaralı 75 odalı Kaunos Hotel’in çatısında, bugün saat 05.30 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede tüm çatıyı sardı. Otel görevlileri Köyceğiz’de kamp yapan Türkiye ve Sırbistan Kano Milli Takımı sporcularının da aralarında bulunduğu müşterileri uyandırıp, tahliyelerini sağlarken, bir yandan da durum itfaiyeye bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri iki saatlik çaba sonucunda su sıkarak alevleri söndürdü. Otelin çatısında büyük oranda maddi hasar meydana geldi.

POLİS MEMURU YARALANDI

Söndürme çalışmaları sırasında 40 yaşındaki Soner Kazık yönetimindeki 48 K 5776 resmi plakalı itfaiye aracı manevra yaparken, olay yerinde çevre güvenliğini sağlamak için gelen polis memurlarından 44 yaşındaki Bülent Durgun’a çarpıp, altına aldı. Ağır yaralanan polis Durgun, Köyceğiz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durgun, buradaki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yangının söndürülüp, dumanın tahliye edilmesinin ardından otelde kalan müşteriler odalarına dönerken, polis, yangın ve yaşanan kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!