Ortada ne kupa bıraktılar ne madalya...

Güncelleme Tarihi:

Ortada ne kupa bıraktılar ne madalya...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 01:38

BALIKESİR Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu satrançta fark yaratmaya devam ediyor. Turnuvalarda fırtına gibi esen minik satranççılar bu eğitim yılında 30'un üzerinde madalya ve kupa kazandı.

Haberin Devamı

Katıldıkları il içi ve il dışı birçok turnuvada başarılarıyla dikkat çeken Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu 3-K sınıfı satranç oyuncuları başarılarına her gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Okulların açıldığı Eylül ayından bugüne kadar satranç turnuvalarında 30'un üzerinde madalya ve kupa kazanan Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencileri turnuvalarda rakiplerin korkulu rüyası oldu. 2015 Balıkesir Kadınlar Satranç İl Şampiyonası'nda eşitlik bozma maçlarından sonra Elifnaz Akat il 2'ncisi, Sümeyye Çetin de il 3'ncüsü olarak küçüklerden sonra büyüklerde de yeni bir başarıya imza attılar. 14-15 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenlenen 8.Geleneksel Rahmi Kula Satranç Turnuvası'nda ise Elifnaz Akat Bayanlar Açık Grubu'nda üçüncü oldu.

ÇOCUKLAR LİGİ'NDE DE ŞAMPİYON OLDULAR
Küçük sporcular 2015 Balıkesir Çocuklar Satranç Ligi'nde "Altıeylül Belediye Spor Kulübü" adıyla yarıştıkları ligdede şampiyonluğa ulaşırken, zorlanmadı. 7-15 Mart 2015 tarihleri arasında Balıkesir Gençlik ve Spor Merkezi'nde yapılan 2015 Balıkesir Çocuk Satranç Ligi'nde Elifnaz Akat, Sümeyye Çetin, Simay Gül Ceylan ve Tunay Arda Ceylan'dan oluşan takım, 21 takım arasında 7 maç sonucunda 6 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Toplam 13 puanla namağlup olarak şampiyonluğa ulaştı.

İZMİR'DEN DE KUPA GETİRDİLER
4-5 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen 2015 Balçova Kaymakamlık Kupası Satranç Turnuvası'nda Elifnaz Akat 8 yaş kategorisinde En İyi Bayan 2'nci, Simay Gül Ceylan 10 yaş genelde ikinci ile eş puan ve averajla 4'ncü ve En İyi Bayan birincisi. Sümeyye Çetin'de aynı grupta genelde 9'ncu ve En İyi Bayan ikincisi oldu.

YDS'DE DE FIRTINA GİBİ ESTİLER
Son olarak 11-12 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen YDS Satranç Turnuvası'nda küçükler kategorisinde Sümeyye Çetin ikinci, Elifnaz Akat'da üçüncü oldu.
Satranç şampiyonlarının son ödülü okul yönetiminden geldi. Okul bahçesinde yapılan törende okul müdürü Ritvan Erkek başarıları öğrencileri ve öğretmenleri Nizamettin Güngör'ü kutlayıp, çeşitli hediyelerle ödüllendirdi

YENİ HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
Şampiyonların sınıf öğretmeni de olan satranç antrenörü Nizamettin Güngör, "Bu yıl özverili çalışmalarımızın ödülünü aldık. Çocuklar Ligi'nde şampiyonluk sevincini yaşadık. Tüm turnuvalarda fark yarattık. Başarılarından dolayı öğrencilerimi tebrik ediyorum. Şimdi 1-6 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çorum'da yapılacak olan Türkiye Çocuklar Satranç Liginde ilimizi temsil edeceğiz, ilk defa katılacağımız Türkiye Şampiyonası da öğrencilerim adına iyi bir deneyim olacak. Burada da başarılı maçlar çıkartacaklarını inanıyorum" dedi.

BAKMADAN GEÇME!