Onur'un günü 20 ARALIK

Güncelleme Tarihi:

Onurun günü 20 ARALIK
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 00:00

Haberin Devamı

Onur kurtuluşa gün sayıyor
Köyceğiz Döğüşbelen’de 1 Mart 2005’te ileri derece talasemi (Akdeniz anemisi) hastası olarak dünyaya gelen Onur Aygün’ün kurtulabilmesi için yeni doğacak kardeşten alınacak kök hücre nakline karar verildi.
Anne Filiz Aygün (30), hamile kalamayınca, tüp bebek gündeme geldi. Ailenin yardımına İstanbul’dan Prof. Dr. Ümit Özkesici ve bir işadamı yetişti. Bir kaç denemeden sonra Prof. Özkesici’nin gerçekleştirdiği transfer sonrası Aygün hamile kaldı. 4 Kasım 2010’da, 2.5 kilo dünyaya gelen Ümit Nejat’ın kordon kanı donduruldu. Ümit Nejat 2 yaşına geldiğinde ya da 12 kiloya ulaştığında naklin yapılmasına karar verdi. Ümit Nejat, 16 aylık olduğunda 13 kiloya ulaştı.
İki kez erteleme
Ameliyat düşünülürken Onur’un dişleri çürük çıkınca operasyon ertelendi. Süt dişlerinin okullar kapanana kadar dökülmesinin beklenmesine ve tedavinin tatilde yapılmasına karar verildi. Ancak Ümit Nejat yürümeye başladı ve çok hareketli olmasının yanı sıra havalar da sıcak gidince 5 ay içinde 10 kilo 750 grama düştü, ameliyat bir kez daha ertelendi. Kök hücre naklinin Ege Üniversitesi’nde yapılması kararlaştırıldı. Birçok sosyal sorumluluk projesi ve kök hücreyle ilgili bilimsel ve akademik çalışmalarla İtalya’nın şövalyelikle ödüllendirdiği Prof. Dr. Buket Erer Del Castello, nakli üstlendi. Ümit Nejat 2 yaşına girip 12.5 kiloya ulaşınca nakil kararı verildi. Onur’un tahlilleri yapılarak 6 Aralık’ta hastaneye yatırıldı, naklin 20 Aralık’ta yapılması planlandı.
Annesi yanında olacak
Kök hücre naklinde Onur’un yanında sadece annesi Filiz Aygün kalacak. Baba Metin Aygün bile oğlunu yakından göremeyecek. Filiz Aygün süreci, “Onur kardeşinden ayrı kaldığı için biraz buruk. Ancak, iyileşecek olması nedeniyle de moralini yüksek tutmaya çalışıyor. Doktoru, nakli yapabileceğini söylediğinde, Onur, ‘Yaşasın artık iyileşeceğim’ diye hastanede çığlık atmıştı. Kardeşini götürdüğümüzde koridorda birbirlerine koşarak sarılmaları herkesi ağlatmıştı” dedi.

Haberin Devamı

Saçlarını kazıttı
Baba Metin Aygün (40) ise oğlu için saçlarını kazıttı, “Çünkü, o ilaçları kullandığı zaman saçları dökülecek. Saçların dökülmesinin kötü bir şey olmadığını anlatmak istedim. Hatta benimle dalga geçip, ‘Saçlarım senden önce uzayacak’ demeye başladı” diye konuştu. Onur ise sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu belirtip, tek sıkıntısının ailesi ve kardeşi Ümit Nejat’ı özlemek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Onurun günü 20 ARALIK

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!