Onların adı sokaklarda yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Onların adı sokaklarda yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 01:14

BODRUM'da yaşamını yitiren tanınmış karikatürist Bedri Koraman ile Marmaris'te hayatını kaybeden ünlü Türk denizcisi Sadun Boro'nun isimleri Torba Mahallesi'nde evlerinin bulunduğu sokaklara verilecek.

Haberin Devamı

Bodrum'un Torba Mahallesi'nde Abdi İpekçi Tatil Sitesi'ndeki evinde 30 Mayıs tarihinde yaşamını yitiren 87 yaşındaki Bedri Koraman ile Torba Mahallesi Atatürk Caddesi Hayal Sokak'ta yaşayan ve Marmaris'te 6 Haziran tarihinde 87 yaşında hayatını kaybeden Türk denizcisi Sadun Boro'nun isimleri, evlerinin bulunduğu sokaklara verilecek.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Göktepe, "Sadece ülkemizde değil dünyada da sanat, doğa ve insan sevgisi üzerine örnek olmuş ve Torba Mahallemizde yaşayan değerli büyüklerimizin isimlerini yaşatmak istiyoruz. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra yaşadıkları evlerin bulunduğu sokaklara meclis kararı ile isimlerini vererek ölümsüzleştirecek, unutulmamalarını sağlayacağız. Her iki büyüğümüz de çok daha fazlasını hak etti" dedi. Göktepe, sokak isimleri değişikliği ile ilgili kararın olağan belediye meclis toplantısında alınabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!