Onlar gönüllü kardeş

Güncelleme Tarihi:

Onlar gönüllü kardeş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

BALIKESİR Yetiştirme Yurdu'nda, altı yıl önce başlatılan gönüllü ağabeylik-ablalık uygulaması, kimsesiz gençlere umut, yaşam sevinci oldu. Balıkesir Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında öğrenim gören gençler, uygulamaya ilgi gösterdi, yurda canlılık getirdi.

Sinemaya da gidiyorlar

FIRSAT buldukça yetiştirme yurdunu ziyaret eden, kardeşlerinin derslerine yardımcı olup, sinemaya ya da eğlence yerlerine götüren gönüllü ağabey ve ablalardan Necatibey Eğitim Fakültesi öğrencisi Sibel Yıldırım, ‘‘Arkadaşlarımın tavsiyesiyle abla oldum'' dedi.

Deneyim kazandırıyor

75'nci Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi İsmail Çelik'e ablalık yapan Sibel Yıldırım, ‘‘Kardeşlerimize derslerinde yardımcı oluyoruz. Dertlerini dinliyoruz. Çözüm bulunmasına yardımcı oluyoruz. Öğretmen adayı olarak biz de çocuk psikolojisi konusunda deneyim kazanıyoruz'' dedi.

Uygulama Türkiye'de ilk

SOSYAL Hizmetler Müdürü Beycan Akdeniz, çocukların Türkiye'de ilk ve tek uygulamadan memnun olduğunu belirterek, ‘‘Gençlerin özgüveni arttı. Toplum içinde sıkılgan, pasif olan çocuklar, şimdi çabuk kaynaşıyor, iletişim kurabiliyor. Çocuklarımızın başarısı için her yolu deniyoruz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!