Öğrenci filmleri izleyiciyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci filmleri izleyiciyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 12:50

İZMİR’de, Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen ve dünyanın farklı sinema okullarında yapılmış filmleri bir araya getiren Contact II. Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nin kapanışa özel ödül töreni Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Yeni nesil sinemacıları İzmir’de buluşturan festivale bu yıl Almanya’nın önemli film okullarından Wim Wenders, Doris Dörrie, Caroline Link gibi dünyaca ünlü isimleri mezun eden Münih Film Okulu da konuk okul olarak katıldı.

Haberin Devamı

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin işbirliğiyle düzenlenen Contact II. Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nde bu yıl uluslararası öğrenci filmleri yarışması da yapıldı. Direktörlüklerini Prof. Dr. Nazlı Bayram ile Prof. Dr. Şefik Güngör yaptığı yarışmaya, dünyanın çeşitli sinema okullarından bin 46 film başvurdu. Kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dallarında Polonya Lodz Film Okulu’ndan Piotr Zlotorowicz Mother Earth, Anadolu Üniversitesi’nden Asuman Anak At The Nook, Almanya Baden-Württemberg Film Akademisi’nden David Voss Die Kunstdes Verlierens, İskoçya Screen Academy’den Dimitar Kutmanov Ecce Homo, Rusya Moscow Institute of Television and Radio Broadcasting’den Nikita Ordynskiy Gorbatov, Erciyes Üniversitesi’nden Ferhat Kayam İmece Evi, Finlandiya Metropolia University’den Nelli Kampman Men At Home, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Demet Sever Rejection, Tayland Faculty of Digital Art Rangsit University’den Sipparpad Krongraksa The Forest Paper, University of the Arts London College of Communication’dan Aaron Dunleavy ve Joseph Ollman Throw Me to the Dogs adlı filmleriyle 10 finalist arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Öğrenci filmleri izleyiciyle buluştu

Finale kalan filmlerin arasından dereceye girenleri ise Yönetmen Seren Yüce, Venedik Film Festivali Kısa Film Danışmanı Enrico Vannucci, Münih Film Okulu’ndan Daniel Lang, Bremen Üniversitesi’den Peter Schulze ve Oyuncu, Yönetmen Derya Durmaz’dan oluşan büyük jüri belirledi.

Yapılan kapanış töreninde, ödül kazanan filmler de açıklandı. Yarışmada en iyi film ödülünü "Gorbatov" filmiyle kazanan Rusya’dan Nikita Ordynskiy, 2 bin Euro’luk ödülün sahibi oldu. Sony Ödülü’nü Men at Home filmiyle Finlandiya’dan Nelli Kampman, Sen Edit Ödülü’nü Throw me to the dogs filmiyle İngiltere’den Aaron Dunleavy ve Joseph Ollman, Seyirci Ödülü’nü ise "Mother Earth" filmiyle Polonya’dan Piotr Zlotorowicz kazandı. Festivalde ayrıca, Fransa’dan Louis Lumiere Film Okulu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi seçkilerinin yanı sıra ustalık sınıfları ve seminerlere de yer verildi. Münih Film Okulu’nun eğitmenleri ve öğrencileriyle de söyleşiler düzenlendi.

Haberin Devamı

Öğrenci filmleri izleyiciyle buluştu

Yaşar Üniversitesi’nin ana desteği ile gerçekleşen festivalin diğer destekçileri ise Goethe Enstitüsü, SenEdit, Sony, Karaca Otel ve La Puerta oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!