Ödüllü yat karaya oturdu

Güncelleme Tarihi:

Ödüllü yat karaya oturdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 11:19

Bodrum'da karaya oturan ödüllü Mystic isimli ultra lüks yat Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.



MUĞLA'nın Bodrum İlçesi, Gümüşlük Beldesi'nde, karaya oturan 47 metrelik “Mystic” isimli ultra lüks yat Sahil Güvenlik ve balıkçılar tarafından kurtarıldı.
Başaran Grubu’na bağlı CMB Yatçılık Şirketi sahibi Hüseyin Başaran'a ait swarovski taşlarla döşeli, bazı bölümleri altın kaplamalı 18,5 milyon euro değerindeki Cayman Adaları bandıralı, ultra lüks yat bugün sabah saatlerinde Gümüşlük Koyu'ndaki Tavşan Adası yanında demir atmaya çalışırken karaya oturdu. Burun kısmı karaya oturan yatın kaptanı Mustafa Kaba, kendi olanakları ile kurtulamayınca Turgutreis Limanı'nda konuşlu 11 nolu Sahil Güvenlik Botu'ndan yardım istedi. Sahil güvenlik ekipleri ve balıkçılar içinde 10 kişilik bir İngiliz grubun bulunduğu yatı kurtarmak için seferber oldu. Balıkçı tekneleriyle çekilen yat, üç saatlik çabayla kurtarıldı. Yatın altında yapılan incelemede ağır hasar oluşmadığı ve yoluna devam edebileceği belirlendi. Yat öğle saatlerinde Yunanistan'ın Kalimnos Adası'na gitmek üzere Gümüşlük'ten ayrıldı.

Mystic, iki yıl önce Antalya Serbest Bölgesi’nde tamamen Türk işçisi ve mühendisleri tarafından yapıldı. İngiltere'dea 2011 yılında düzenlenen Yat Fuarı’nda, (İnternational Yacht Awards) 40 metre üzeri motoryat kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu. 47 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ultra lüks yat, 60 bin litrelik yakıt, 11 bin litrelik su kapasitesine sahip. Yat, bu özelliğiyle 4 bin mil yol alıp, durmadan okyanus aşabilme kapasitesiyle önemli bir özelliğe sahip. 10 misafir ve 9 personelle, yolculuk yapılabilen yatta tüm konfor mecvut. Yattaki otomasyon kontrollu sistem yönetimi sayesinde, mevcut olan tüm pompa, motor, seyir fenerleri, tank seviyeler, elektrikli valfler, batarya grupları, alarm grupları lumbozlar, hatchler, sintine seviyeleri vesaire data verilerini izlemek ve müdahale etmek tek bir panel üzerinden mümkün.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!