Ödenek problemini aşmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Ödenek problemini aşmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2001 00:00

Haberin Devamı

İZMİR ve Ege Bölgesi'nde devam eden projeler konusunda brifing veren Karayolları Bölge Müdürü Turgay Çimen, ödenekler konusunda karamsar tablo çizdi. Çimen, ‘‘Bizim öncelikli projemiz İzmir Çevre Yolu. 2. öncelik projemiz Turgutlu-Salihli yolu. Burada altyapıyı tamamladık. Ancak burada da 14 trilyon liraya ihtiyacımız var. İzmir'de şu anda çok belli olmasa da, çok yakında büyük trafik problemleri başlayacak. Şu anda Altınyol'da yaşanan sıkıntının da ötesinde problem bekleniyor. İzmir'in trafiği İstanbul'u geçebilir. Bunun için Çevre Yolu kurtuluştur. Balçova-Bornova-Karşıyaka'yı bağlayan proje İzmir'in hayat damarıdır, bitirilmesi şarttır. Milletvekili, vali ve belediye başkanlarından ödeneğin çıkarılması yolunda destek bekliyoruz’’ dedi.

Tüneller bu yıl açılacak

ÇEVRE Yolu'nun en önemli kısmını oluşturan Karşıyaka Tünelleri plana göre 2001 sonunda hizmete açılacak. Teknik olarak üstün özelliklere sahip olan Karşıyaka K-1 ve K-2 tünelleri, Karşıyaka ve Bornova'yı birbirine bağlayacak.

Teknik olarak daha üstün

TÜNELLERİN Aydın 75. yıl tünellerinden daha üstün özelliklere sahip olduğunu belirten Şantiye Şefi Halil Mutlu, ‘‘Teknik olarak Aydın Otoyolu'nda bulanan 75. Yıl Tünelleriyle aynı özelliklere sahip. Hatta daha üstün. Bu yolu kullanan vatandaşlar da bunun farkına varacak. Güvenli ve konforlu bir tünel’’ dedi. 1875 Metre uzunluğundaki K-1 ve 320 Metre uzunluğundaki K-2 tünellerinde 4 geçiş imkanı olacak. 2 yaya ve 2 de taşıt geçişi bulunan tünellerde tehlike anında boşaltma yapılabilecek. 100 metre arayla yangın söndürme cihazı, 200 metre arayla da acil telefon tertibatı bulunan tüneller 24 saat kamera sistemiyle gözlenecek’’ dedi.

Ege’de devam eden çalışmalar

1 - Menemen-Manisa

2 - Güllük ayrımı-Bodrum

3 - Denizli-Acıpayam

4 - Demirci-Salihli

5 - Salihli-Gölmarmara-Akhisar

6 - Bergama-Soma-Akhisar

7 - Belevi-Selçuk-Meryemana

8 - Menderes-Ahmetbeyli-Gümüldür

9 - Marmaris-Datça 1. etap

10- Marmaris-Datça 2. etap

11- Marmaris-Datça 3. etap

12- Babadağ-Sarayköy

13- Söke geçişi

14- Uşak-Kula

15- Bornova-Turgutlu-Salihli 1. etap

16- Bornova-Turgutlu-Salihli 2. etap

17- İzmir-Manisa

18- Mağla geçişi

19- Horsunlu-Denizli

20- Denizli-Çardak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!