Norm Cıvata’da bayrak değişimi

Güncelleme Tarihi:

Norm Cıvata’da bayrak değişimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2013 00:00

Civata sektöründe Avrupa'nın dört büyük şirketi arasında yer alan Norm Group, 40'ıncı yılına bayrak değişimiyle girdi.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Uysal, görevi oğlu Fatih Uysal’a devretti. Nedim Uysal, onursal başkan olarak şirketteki çalışmalarına devam edecek. Fatih Uysal’dan boşalan başkan yardımcılığı koltuğuna ise torun Nedim Uysal atandı.
Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Uysal, beşi imalat, beşi de lojistik ve pazarlama alanında olmak üzere toplam 10 firmanın grup bünyesinde olduğunu belirterek, bine yaklaşan çalışan sayısıyla Türkiye’de sektöründe lider konumda olduklarını kaydetti. 40’ıncı yıllarına yönetimdeki değişimle girdiklerini belirten Fatih Uysal, “Kurucumuz Nedim Uysal, yönetim kurulu başkanlığından grup onursal başkanlığına, ben yönetim kurulu başkanlığına, oğlum Nedim de başkan yardımcılığına atandı. Bu değişiklik isteği 1 yıldır babamdan geliyordu” dedi.

Haberin Devamı

200 yeni istihdam
Salihli OSB’de devam eden yatırımları hakkında da bilgi veren Fatih Uysal, şöyle devam etti: “Burada biri Malezyalı bir şirketle, biri de kendimizin yaptığı iki ayrı fabrika yatırımımız bulunuyor. Bu yatırımların bir kısmı bu yıl bir kısmı da 2014’te devreye girecek. Yeni yatırımlarla birlikte 2014’ün başında üretim kapasitemizi yüzde 45 artırarak yılda 75 bin ton üretime ulaşmayı hedefliyoruz. 200 yeni kişiye de iş imkanı sağlamış olacağız. Her iki tesis için toplamda 27 milyon TL yatırım yapacağız.”

Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer alan ve 200 milyon Euro’ya yaklaşan ciroyla bu yıl 58 bin tonluk üretim hedeflerinin bulunduğunu ifade eden Uysal, Avrupa’nın ekonomik kriz nedeniyle yatırımları durdurduğuna dikkat çekti. Uysal, “Biz de bu dönemde esen Türkiye rüzgarını kullanarak hareket ediyoruz. Şu anda süren yatırımlarımızla birlikte önümüzdeki süreçte Avrupa’da daha da etkin hareket edeceğiz” diye konuştu.

İki haftada bir kapımızı çalıyorlar

Son yıllarda yabancı şirketlerden ortaklık ve satın alma yönünde teklifler aldıklarını aktaran Fatih Uysal, “Şu aralar ise fon şirketleri ortada dolaşıyor. İki haftada bir kapımızı çalar oldular. Ama bizim şu anda bu yönde bir düşüncemiz yok. Yatırımlarımız tamamlandığında belki düşünebiliriz. Norm olarak uluslararası piyasalarda bilinirliğimiz arttı. Dolayısıyla ihtiyacımız yok” dedi.

Haberin Devamı

Dünyayı bağlıyor

Üretimin yüzde 40’ını ihracat ettiklerini ve 35 ülkeye ürün gönderdirdiklerini söyleyen Fatih Uysal, birçok çok tanınmış otomotiv markasının ana tedarikçisi olduklarını ifade etti. Uysal, şöyle dedi: “Yurtiçinde Ford, Fiat, Renault, Mercedes, Man, Toyota, BMC, Türk Traktör bu markalardan başlıcaları. Yurtdışında da, İsveç’te Volvo ve Scania’ya, Almanya’da VW, Audi, Porsche, Fransa’da PSA firmalarının direkt montaj hatlarına malzeme veriyoruz. Ayrıca ihracat konusunda yapmış olduğumuz pazar araştırmaları sonucunda, Brezilya, Meksika, Rusya, Ukrayna ve Çin’i de hedef pazarlarımız içine alarak pazarlama çalışmalarımıza başladık.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!