Neşeli bir gösteri

Güncelleme Tarihi:

Neşeli bir gösteri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

69. Uluslararası İzmir Fuarı'na gelen çocuklar, Doğan Yayın Grubu standları şov alanından ayrılmak istemiyor. Palyaço gösterisi ile neşeli dakikalar yaşayan minikler sahneye çıkıp gösteriye katılmak için birbirleriyle yarışıyor. Şakacı palyaçoların oyuna katılıp soruları cevaplayan şanslı küçükler, armağan olarak birer kitap kazanıyor. Yıl içinde Hürriyet çocuk Kulübünün çeşitli etkinliklerine katılan iki sevimli palyaço ilk günden küçüklerin sevgilisi olmayı başardı. Gösteriyi çocuklarıyla birlikte neşe ile izleyen anne babalar ise fuarda çocukları da düşünen Doğan Yayın Grubu ve Hürriyet Çocuk Kulübü'ne teşekkür etti.

İsveç'ten İzmir'e

İSVEÇ'in ağır vasıtada dünyaca ünlü markası Scania, İzmir Fuarı'nda. Türkiye distribütörlüğünü yapan Doğuş Otomotiv Holding tarafından açılan standda sergilenen Scania'nın yüksek teknoloji ürünü kamyon, çekici ve otobüslerini ünlü manken Aysun Kayacı tanıttı. Derin yırtmaçlı dekolte elbisesi ile tanıtımda ilgi odağı olan ünlü manken otobüslerin ve kamyonların direksiyonuna oturarak çocuklar gibi eğlendi. Doğuş Holding yetkilileri, ‘‘Bu yıl 1 milyonuncu aracımızı ürettik. Tüm araçlarımız yeşil motorlarıyla güvenlik, emisyon ve çevre ile ilgili tüm regülasyonlara sahiptir’’ dedi.

Porselen hayvancıklar

İZMİR Fuarı'nın sürekli konuklarından Güral ve Kütahya Porselen'in pavyonu ziyaretçi akınına uğradı. Standlar arasında en büyük ilgiyi 150 çeşit hayvan biblosunun bulunduğu bölüm topladı. Fiyatların 2.5- 75 milyon lira arasında değiştiği pavyonda mutfak ve banyo dekorasyonundan, küçük el eşyalarına kadar toplam 5 bin ürün yer alıyor. Eda BERKBAYRAK

Kaloriferlerde yeni modeller

İZMİR Kısıkköy'de üretim yapan Termopan, kat kaloriferi panel ve radyatörlerini, Fuar Büyük Göl yanındaki standında sergiliyor. Her yıl Fuara katılarak İzmirli'lere yeni modellerini tanıttıklarını belirten firma yetkilileri Türkiye genelinde 100'ü aşkın bayii ile hizmet verdiklerini, kat kaloriferleri için sıvı ve katı yakıt kazanları da ürettiklerini söyledi. Termopan ürünlerini Manken Sanem Planes tanıttı.

Dede’nin ebruları

EBRU Sanatçısı Feride Dede, kağıt, ipek ve şifon üzerine yaptığı ebru çalışmalarını Sanat Sokağı'nda sergiliyor. Dede'nin ebru duvar panoları, kravat, fular ve kartpostalları kapışılıyor. 69. Uluslararası İzmir Fuarı Sanat Sokağı'ndaki standında meraklılara,‘‘Suyun Büyüsü’’ olarak tanımlanan ebru sanatının inceliklerini gösterdi.

Rektörün romanı

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çelikkol, YÖK'e eleştirel bir gözle yaklaşan ‘‘Üniversite Kanatlarımın Altında’’ adlı kitabını Sanat Sokağı'nda imzaladı. Çelikkol, ‘‘Amacım YÖK konusunu eleştiri alanına çekmekti.

Tüpgaz güvenliği

69. ULUSLARARASI İzmir Fuarı'nda stand açan firmalardan Ocakgaz, LPG'nin doğru kullanımını anlatıyor. Ocakgaz Ege Bölge Müdürü Mehmet Çelik, el broşürleri ve çocukların da dikkatini çekebilecek özellikte hazırlanan multivizyon gösterisiyle fuar ziyaretçilerini bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Ege'de 350 bayii ile hizmet verdiklerini anlatan Çelik, ‘‘LPG'nin çevre dostu olması nedeniyle tercih edilmesi gerekiyor’’ dedi.

SAAB’a büyük ilgi

GENERAL Motors'un Şubat ayında bünyesine kattığı otomotiv sektörünün İsveçli firması SAAB, fuar standında sergilediği otomobilleriyle ilgi topluyor. Uçak motorlarının ardından ürettiği otomobillerle sektöre atılan SAAB'ın 25 ile 40 milyar lira arasında değişen fiyatlardaki 9.3 ve 9.5 Aero modelleri beğeniliyor. SAAB'ın güvenilirlik, kalite, performans ve sağlamlıkta Avrupa'da önde gelen isimlerden biri olduğunu belirten EGEM Otomotiv Yetkilileri ‘‘Bundan sonra Türkiye pazarına gereken önemi vereceğiz’’ dedi. Ebru KAMANLIOĞLU

Gençlerin gözdesi

EFSANE motor Harley Davidson'un Fat Boy modeli fuar ziyaretçilerinin gözdesi. Lozan kapısı girişindeki Ferco Motor standında sergilenen 1500 cc'lik softeil motor, estetik çizgileri ve nikelaj ışıltısı ile tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Tüm dünyada motor deyince ilk akla gelen isim olan Harley Davidson'ın, Fat Boy modeli 24 bin 500 dolara alıcı bekliyor. Evren ATALAY

Standın geliri öğrenciye

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği İzmir Şubesi'nin İzmir Fuarı'ndaki standında Atatürk'le ilgili her türlü hediyelik eşya bulunuyor. Basmane girişi yanındaki standda iyi bir satış grafiği yakaladıklarını belirten yetkililer, elde edilecek geliri burslu öğrenciler için harcayacaklarını belirtti, ‘‘Her yıl stand gelirimizi bu işe ayırıyoruz. 100'e yakın üniversite ve orta öğretim öğrencisine burs vereceğiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!