Naylon poşete karşı savaş açıldı

Güncelleme Tarihi:

Naylon poşete karşı savaş açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2010 00:00

Büyükşehir Belediyesi, naylon poşet kirliliğinin yarattığı çevresel etkilere karşı vatandaşlara ilk etapta 10 bin adet bez torba dağıttı.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, naylon ve plastik torba kullanımı yerine bez torba veya file kullanımını özendirmek için Çevre Haftası’nda “Naylon Poşete Hayır” projesi başlatarak İzmirliler’e bilgilendirme broşürleri ile birlikte hem bez torba hem de çam fidanı armağan etti. Bu projeyle birlikte naylon poşet kullanımını sınırlamayı, kağıt ve kumaş gibi diğer ürünlerin kullanımını teşvik etmeyi planladıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Sezgin Yılmaz, etkinliklerin yıl boyunca süreceğini belirtti. Plastik ham maddesi içeren naylon poşetlerin doğa için büyük bir kirlilik kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, “Naylon poşetleri kullanırken, doğada yarattığı zararları bir anda görebilmemiz mümkün değil. Ama çöp sahalarında diğer çöpler çözünürken, plastiklerin 500 yıl, bin yıl doğada kaybolmadan kaldığını, bütün etrafımızdaki tel örgütlerin poşetle kaplandığını, otlayan hayvanların poşetleri yiyerek zarar gördüğünü, deniz kenarındaki kuşların bile poşetleri yiyerek öldüğünü biliyoruz. Bu nedenle hem kamuoyu oluşturmak, halkın bilinçlenmesini sağlamak, hem de yasal çerçevede alınacak önlemler için bir altlık oluşturmak amacıyla Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında böyle bir kampanya başlattık. Sembolik olarak 10 bin adet bez torba dağıttık” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARDAN ÇEVRE MESAJI

Çok sayıda çevre ödülü sahibi Karşıyaka İlköğretim Okulu öğrencileri de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Naylon Poşete Hayır” projesine, el emeği göz nuru bez torbalarıyla katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde kumaş boyası ile yaptıkları bez torbalarla naylon poşetin zararlarına dikkat çeken öğrenciler, “doğayı hep birlikte koruyalım” mesajı verdi. Çocukların yaptığı bez torbalar büyük ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!