Mülteci çocuklara hobi bahçesi

Güncelleme Tarihi:

Mülteci çocuklara hobi bahçesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 11:27

İZMİR’de, Mültecilerle Dayanışma Grubu üyeleri, Basmane semtindeki Mülteci Dayanışma Evi’ni ve bahçesini, Suriyeli çocuklar için hobi bahçesi haline getiriyor.

Haberin Devamı

Mülteci çocuklara hobi bahçesi

Aileleri ile birlikte Suriye’deki iç savaştan kaçan, yüzlercesi umut yolculuğunda yaşamını yitiren, kentte yokluk ve sefalet içinde yaşayan çocuklara; aralarında Alman, Fransız, Brezilyalı, Japon, Amerikalı, Filistinli ve Türklerin de bulunduğu gönüllüler el uzattı. Gönüllüler, mülteciler için yardımların toplandığı Basmane semtindeki Mülteci Dayanışma Evi’ni ve bahçesini, savaşın izlerini silmek ve unutturmak amacıyla Suriyeli çocuklar için hobi bahçesi yapıyor. Daha şimdiden, Suriyeli çocukların savaş oyunu oynadığı oyuncak silahlar toprağa gömüldü.

Mülteci çocuklara hobi bahçesi

Haberin Devamı

Mültecilerle Dayanışma Grubu Sözcüsü Yalçın Yanık, İzmir’de amatörce de olsa uluslararası mülteci dayanışması halk hareketinin en güzel örneklerinden birinin yaşandığını söyledi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gönüllülerin önce Yunanistan’da görev yaptıklarını, oradaki hareketlilik azalınca İzmir’e yöneldiklerini belirten Yanık, "Bir yandan yardımların toplanıp dağıldığı Dayanışma Evi’ni hep birlikte onarırken, diğer yandan evin bahçesini mülteci çocukların tohum ekebilecekleri, kendi elleriyle sebze ve meyve yetiştirebilecekleri, oyunlar oynayabilecekleri hobi bahçesi haline getiriyoruz. Ayrıca burada çocuklara Türkçe, İngilizce hatta kendi dillerinde bile eğitim vereceğiz. Sorun sadece mültecilerin beslenmesi, barınması, sağlık hizmeti almaları ve ısınmaları değil. Bu çocukları topluma kazandırmak ve gelecekleri için de bir şeyler yapmak gerekiyor" dedi.








Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!