Mrs.Gourme: Marka olmuş lezzet

Güncelleme Tarihi:

Mrs.Gourme: Marka olmuş lezzet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2001 00:00

Haberin Devamı

HER yer yemyeşil. Sarı papatyalar güneşe neşeyle gülümsüyor. Yapraklarını dökmüş çıplak ağaçlar bu görüntüye tezat oluşturuyor. Kırların güzelliğine kapılmış yürürken, arkadaşlarımdan biri, ‘‘Koyunlar kuzulamış mıdır?’’ diyor. Biz çok bilenler, ‘‘Yok canım, daha neler’’ derken meme emen siyahlı beyazlı şirin bir kuzu görüyoruz. Onu görünce acıktığımı fark ediyoruz. Geri dönüş yolunda tek konu, ‘‘Nerede yiyelim?’’ Neyse ki, her türlü soruna acil çözümler üretmekte usta olan başkanımız, bu sorunu da çözüyor. Kanton Restoran’a gidiyoruz. Kemalpaşa Yolu'ndakine değil, Alsancak’takine.

KANTON’a ilk kez geliyorum. Öğle saati olduğu için hayli kalabalık. İlk izlenim çok iyi. Az sonra servis elemanımız mönüleri getiriyor. Et, tavuk, balık seçenekleriniz var. İştah açıcılar, salatalar, krep ve makarnalar arasından seçim yapmak da zor. Kanton usulü pişirilmiş kerk böreği, ıspanaklı salata, sarmısak soslu tavuk istiyorum. Et yemeklerinden hoşlanmayan başkanımız mantar pane ve ıspanaklı krepte karar kılıyor. Oda arkadaşım mantar güveç, yeşil salata ve tavuk şinitzel diyor. Aslında yemekle başı pek hoş olmayan, hatta sık sık öğün atlayan arkadaşım, ‘‘Mrs. Gourme bunu senin için yapıyorum’’ diyerek mantar pane, Akdeniz yeşillikleri ve piliç marengo sipariş ediyor. Klasik içeçeğimiz kola ile yetiniyoruz.

YEMEKLERİMİZİ beklerken kızarmış ekmek ve sarmısakla lezzetlenmiş tereyağı dilimleri geliyor. Kerk böreğim çok güzel. İçinde mantar ağırlıklı sebzeler var. Soya sosu ile servis ediliyor. Tabii Mrs. Gourme olmanın avantajını kullanmakta gecikmiyorum. Mantar pane ve mantar güveçten de tadıyorum.

ISPANAK salatam çok güzel. Yıllardır yememiştim. Ceviz ve rokfor rendesi ile lezzetlendirilmiş. Oda arkadaşım yeşil salatasından memnun. Akdeniz yeşillikleri incecik portakal kabuklarıyla süslenmiş. Arkadaşım bu kabukların salataya çok farklı ve güzel bir lezzet verdiğini söylüyor. Fazla beklemeden sıcak yemeklerimiz geliyor. Fırında patates, brokoli ve karnabahar çiçekleri ile süslenmiş tabağımdan çok hoş kokular geliyor. Özel porselen kapta gelen ıspanaklı krepin üzerine dökülen peynir fırında öyle güzel kızarmış ki, ‘‘Beni ye’’ diyor. Piliç marengo ise porselen kasesi, kızartılmış milföy hamuru ile yapılmış garnitürü ile iştah açıyor. Şinitzel incecik dövülmüş, çok iyi kızartılmış.

ARKADAŞLARIMLA ortak kanaatimiz Kanton’un gerçek lezzette bir marka olduğu. Alsancak’takine ilk kez gidiyorum ama Kemalpaşa’daki Kanton, her gittiğinizde en iyi yemekleri, şarapları, tatlıları, güler yüzü ve ilgiyi bulduğunuz bir mekan. Sonuçta Kanton’a ödediğimiz her kuruşun karşılığını lezzet olarak almış, çok güzel bir yemek yemiş olarak yine nezaketle uğurlanarak çıkıyoruz ve işyerimize yürüyerek dönmeye karar veriyoruz.

TEL: 464 60 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!