MHP'li Tanrıkulu AK Parti'ye yüklendi

Güncelleme Tarihi:

MHPli Tanrıkulu AK Partiye yüklendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 01:10

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, iktidarın Bakanlar Kurulu kararı ile yandaşlarının yanı sıra akrabalarına Hazine desteği sağladığını öne sürerek, gemi işletmeciliği için alınan kararı eleştirdi ve "Birilerinin çocuklarının gemiciklerini finanse etmek için hazırlanmış bir Bakanlar Kurulu kararı mı göreceğiz, takip edeceğiz ?" dedi.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu, 25 Şubat 2015 tarihinde bazı sektörlere Hazine desteği verme kararı aldı. Karar, 28 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de 'Kredi garanti kurumlarına sağlanacak Hazine desteğine ilişkin usul ve esaslar hakkındaki karar' başlığı altında yayımlandı. Bakanlar Kurulu bu kararla, Hazine'nin KOBİ'leri, kadın girişimcileri, seyahat acenteleri ve gemi inşa ve/veya gemi işletmeciliği alanında faaliyet gösterenlere para desteği vereceğini bildirdi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti'nin son zamanlarda gerçek gündemi değiştirmeye yönelik eylem ve açıklamalar yaptığını öne sürerek, Bakanlar Kurulu'nun bu kararına dikkat çekti. Tanrıkulu, iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını, sadece yandaşlarına değil kendi akraba ve yakınlarına da tahsis ettiğini iddia etti. Tanrıkulu, iddiasını şu sözlerle dile getirdi:
"Biz KOBİ'lere, kadın girişimcilere yardım edilmesinde herhangi bir sakınca görmüyoruz, ancak burada enteresan olan şu; kararın birinci maddesinde 'amaç ve kapsamlar' kısmında desteklenecek sektör sıralamasında sırayla KOBİ'ler, kadın girişimciler, seyahat acenteleri, gemi inşa ve/veya gemi işletmeciliği yer alıyor. Gemi tanımlaması yapılırken 1000 DWT veya 500 DWT başlayan her türlü deniz aracı deniyor. Seyahat acentesi için Bakanlıktan belge ve TÜRSAB üyesi ticari kuruluşlar tanımını yapıyor ve ekliyor 'kredi başvuru tarihinden bir önceki yılda Azeybaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Türkmenistan ve Ukrayna'dan Türkiye'ye en az 400 bin turist getiren seyahat acenteleri' diyor. Kredi limiti 100 bin lira, grup şirketleri olursa destek 120 milyon liraya kadar çıkabiliyor. Bu ülkelerden turist getiren kaç firma var? Adrese teslim firma tanımlaması mı yapıyorsunuz? Neden başka ülkelerden değil de sadece bu ülkelerden turist getirmiş olması gerekiyor? Getirilen turistlerin seyahat acentelerine göre bir ayrımı var mı?"

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, gemicilik sektörüne verilen desteğin miktarına dikkat çekerek, "Birilerinin çocuklarının gemiciklerini finanse etmek için hazırlanmış bir Bakanlar Kurulu kararı mı göreceğiz" sözleriyle bu kararın takipçisi olacaklarını söyledi. Tanrıkulu, şöyle konuştu:
"Bakanlar Kurulu kararına göre kadın girişmciler için bir firma için en fazla kullandırılacak kredi firma başına 85 bin lira, KOBİ'ler için 1.5 milyon lira, gemicilik sektörü için firma başına 70 milyon ABD doları, grup şirketleri dahil edilirse bu kaynak 200 milyon dolara kadar çıkıyor. Böyle bir kredi sistemi dünyada hiçbir ülkede yok. Gemi inşaat sektörünün gelişmesini istiyoruz, ancak burada Bakanlar Kurulu kararının 1'inci maddesi ile 11'inci maddesi arasında çelişki var. 1'inci madde gemi inşa ve/veya gemi işletmeciliği demiş 11'ici madde ise gemi inşa sanayi demiş. Hangi sektör nasıl desteklenecek? 'Ve', 'veya' sözleri ile maddeyi esnetmişler. Burada şark kurnazlığı göze çarpıyor. Bu kararı hem seyahat acenteleri yönünden hem de gemicilik yönünden takip edeceğiz. Birilerinin çocuklarının gemiciklerini finanse etmek için hazırlanmış bir Bakanlar Kurulu kararı mı göreceğiz, takip edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!