Mezun olmadan patron oldular

Güncelleme Tarihi:

Mezun olmadan patron oldular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 11:13

GEDİZ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Murat Kaygusuz ile Orkun Güzel, Folkart Towers’daki iş yerlerinde farklı sektörlerden birçok firmaya danışmanlık hizmeti sunuyor.

Haberin Devamı

Gediz Üniversitesi’nin girişimcilik aşısı tuttu, mezun olmadan patron olan öğrencilerin sayısı artıyor. Girişimciliğe teşvik edilip cesaretlendirilen gençler firma kuruyor, başarı öykülerine imza atıyor. Öğrenciyken iş dünyasına giren üniversitelilere ikisi de 23 yaşıda olan Murat Kaygusuz ile Orkun Güzel de eklendi. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde biri işletme, diğeri ise siyaset bilimi ve kamu yönetimi eğitimi görüyor. Öğrenci sıralarında tanışan iki genç, güçlerini birleştirip ortak danışmanlık şirketini yaşama geçirdi.

Mezun olmadan patron oldular



"3Gen" adını verdiklerini firmalarında tasarım, tanıtım ve teknoloji alanında hizmet sunan Murat Kaygusuz ile Orkun Güzel, derslerde öğrendiklerini uygulayarak kısa sürede başarıya ulaştıklarını söylüyor. Girişimcilik hayallerini mezuniyet sonrasına ertelemeyip hayata erken atılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren iki öğrenci şunları sövyledi:

"Bizim için en büyük gurur kaynağı daha öğrenciyken istihdam sağlayıp devletimize vergi ödeyecek duruma gelmemiz. En büyük sermayemiz ise sahip olduğumuz bilgimiz ve hocalarımızın bize aşıladığı girişimcilik ruhu. Şu an farklı sektörlerden öncü kuruluşlarla birlikte çalışıyoruz. Üniversite öğrencisi olduğumuzu öğrenen herkes bizi kutluyor, örnek gösteriyor. Çevremizden gelen tebrikler ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor, gücümüze de güç katıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!