Mezarlıklardan 3 ayda 850 musluk çalındı

Güncelleme Tarihi:

Mezarlıklardan 3 ayda 850 musluk çalındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 01:20

İZMİR’de, Buca, Gaziemir, Bayraklı ve Selçuk ilçelerindeki mezarlıklarda bulunan muslukların bir gecede, hırsızlarca çalındığı ortaya çıktı. Son 3 ayda, mezarlıklardan çalınan musluk sayısının 850’ye çıktığı açıklandı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin bakım ve denetimi altında bulunan mezarlıklarda son aylarda, hırsızların gözdesi musluklar oldu. Kentin en büyük mezarlıkları arasında bulunan Buca Kaynaklar başta olmak üzere Gaziemir Sarnıç, Bayraklı Doğançay ve Selçuk Asri mezarlıklarında bir gecede, çeşmelerin muslukları söküldü. Hırsızlık olayları nedeniyle, yakınlarının mezarlarını zilaret eden vatandaşlar da mağdur oldu. Görevlilerin kısa sürede taktığı yeni musluklar da, yine hırsızlarca çalındı. Vatandaşların da tepki gösterdiği hırsızlık olayları sonrasında, belediye yetkilileri, emniyet müdürlüğü ve jandarmadan yardım istedi. Son üç ay içerisinde, tanesi 8 ile 10 Tl arasında olan, 850 musluğun çalındığı öğrenildi.

HERKES MAĞDUR

Mezarlıklardan 3 ayda 850 musluk çalındı

Haberin Devamı

Buca Kaynaklar Mezarlığı Sorumlu İmamı Hüseyin Özbek, son aylarda yaşanan musluk hırsızlığından dolayı hem kurumun hem de vatandaşların mağdur olduğunu söyleyip, "Ramazan’ın son günlerinde vatandaşlarımız, hayatını kabetmiş yakınlarını ziyarete geliyorlar. Muslukların çalındığını görünce hayal kırıklığına uğruyor. Mesela Anneler Günü öncesinde de musluklar çalınmıştı. O gün çok büyük sıkıntı yaşadık. Vatandaşlar mezarlıkta bile hırsızlığın yapıldığına inanmak istemedi. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bu tür yanlış işlerin artık yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu mezarlığımızda ortalama 50 musluk çalındı. Takıldıktan 3 gün sonra aynı kişi mi bilmiyoruz, yeniden musluklar çalınıyor. Hem bizler hem de vatandaşlarımız mağdur oluyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!