Melek kızının anılarını arıyor

Güncelleme Tarihi:

Melek kızının anılarını arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2010 00:00

İzmir’de 137 promil alkollü sürücünün kurbanı olan 19 yaşındaki Ayşenur Yanık’ın ailesi, kızlarının geride bıraktığı mutluluk dolu anıları için acı arayışı başlattı.

Haberin Devamı

BİRİCİK kızı  Ayşenur’u hayata bağlayan anılarını bulmak istediğini söyleyen anne Hülya Yanık, “Özellikle defteri bizim için çok değerli. O defterde kızımın mutluluğu vardı, sevinci vardı. Acı günlerimizin arasında onun anılarıyla hayata tutunmak istiyoruz. Elleriyle yazdığı satırları okşamak istiyoruz” dedi.

AİLEYE KATKI

İlkokul yıllarından beri büyük bir aşkla bağlandığı futbol topunun peşinden koşup 12 yaşında İzmir’in ilk kadın futbol takımı Elit Spor’a katılan Ayşenur Yanık, daha sonra da kalesini korumaya başladı.
Ailesinin geçimine katkıda bulunmak için Çeşme ve Kuşadası’nda animatörlük yapan 19 yaşındaki Ayşegül Yanık’ın hayatı, geçen Ağustos ayında alkollü sürücünün otomobilinde acı bitti.
İzmir Aydın Otoyolu, Buca kavşağında meydana gelen trafik kazasında, barmenlik yapan 33 yaşındaki A.T., 137 promil alkollü olarak direksiyonuna geçtiği ve aşırı yaptığı 35 AJ 3476 plakalı otomobilin hakimiyetini kaybetti. Süratle bariyerlere çarpan otomobil daha sonra savrularak ormanlık alana girdi. Otomobilden Ayşenur Yanık’ın yanı sıra yaralı olarak çıkartılan sürücü A.T., Hülya Gülhan, Cenk yıldız, İlke Taşçılar ve Onur Deveci, çeşitli hastalerde tedavi altına alındı. Ağır yaralanan Ayşenur, yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesini kaybetti.

CANIN BEDELİ

Haberin Devamı

Trafik canavarının kurbanı olan Ayşenur Yanık, sigorta şirketinin biçtiği değer ise 14 bin TL oldu. Kazanın ardından 29 gün tedavi altında tutulan sürücü A.T., daha sonra sevkedildiği mahkemede tutuklandı. Hakkında “Taksirli olarak ölüme sebebiyet vermek suçundan 5 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan A.T., 45 gün tutuklu kaldıktan sonra çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi.

Defterin peşinde

Kızlarının eşyalarını ve anılarının yer aldığı defteri bulmak için çalıştığı tüm yerlere giden anne Hülya Yanık ve baba Zeki Yanık, elleri boş döndü.

Kızlarının acısıyla yaşadıklarını söyleyen anne Hülya Yanık, “Eşyalarını ve defterini bulamadık. Özellikle de defteri bizim için çok değerli, onda kızımın mutluluğu vardı, sevinci vardı” dedi. Anne Hülya Yanık, “Acı günlerimizin arasında onun anılarıyla hayata tutunmak istiyoruz. Elleriyle yazdığı satırları okşamak istiyoruz. Lütfen arkadaşları bir kez daha düşünsün ve bulurlarsa bize teslim etsinler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Geride çok sevdiği İzmir’de deniz kenarında çekilen ve melek kanatları montajlanmış fotoğrafı kalan Ayşenur’un mutluluk dolu anılarının yer aldığı defteri de, kazadan sonra bir daha bulunamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!