Mavi Ege sefere başladı

Güncelleme Tarihi:

Mavi Ege sefere başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 01:25

İZMİR Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında hizmete aldığı Mavi Körfez arabalı vapurundan sonra bugün de yine kiralık Mavi Ege arabalı vapurunun sefere soktu. İlk yolcuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir buket çiçekle karşıladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, kentteki deniz ulaşımının geliştirilmesine yönelik çalışmaları kapsamında deniz filosunu güçlendirmeye başladı. Üç arabalı vapur ihalesini yapan ve ilkini Ağustos 2015’de teslim alacak olan Büyükşehir Belediyesi eskiyen mevcut arabalı vapurları tek tek devre dışı bırakarak yeni yapılan kiralık arabalı vapurlarla hizmet veriyor. 2014 yılında devreye alınan kiralık Mavi Körfez arabalı vapurun ardında bugün de kiralık Mavi Ege arabalı vapuru seferlerine başladı. Çanakkale Gelibolu tersanesinde yapılan vapur Üçkuyular-Bostanlı hattında çalışacak. Mavi Ege’nin ilk seferine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Balçova Belediye Başkana Mehmet Ali Çalkaya katıldı.

Haberin Devamı

Mavi Ege sefere başladı

Arabalı vapurun ilk seferindeki ilk arabanın sürücüne bir buket çiçek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2017 yılında körfez filosunun tamamen yenileneceğini söyledi. Kocaoğlu, "Bu gemilerden birincisi olan kardeş gemiyi daha önce kiralamıştık. Bizim arabalı gemilerimiz de yolcu gemilerimiz de çok eskiydi. Hem 15 yolcu gemimiz için hem de üç tane arabalı vapur için ihaleye çıktık. Bir yanda onların yapımı devam ediyor. Bu arada boşluk yaratmamak için, arabalı vapurlarımız çok eski olduğundan, arıza yaptığı için, Bostanlı-Üçkuyular İskelesi arasında yaptığımız seferlerimizin aksamaması için önce Mavi Körfez’i kiralayıp devreye almıştık. Bugün de kiraladığımız Mavi Ege’yi hizmete aldık. İhale ile aldığımız üç feribotun ilki Eylül ayı içerisinde, sonra ikincisi bir altı ay içerisinde, 6 ay sonra da üçüncüsü gelecek.

Mavi Ege sefere başladı

Yani 2016 yılının sonuna kadar körfezdeki üç tane arabalı vapurumuz gelecek" dedi. Yolcu gemilerinin bazılarında ufak tefek problemlerin olduğunu, giderildiğini belirten Kocaoğlu, hepsinin 2017 yılında tamamlanacağını söyledi. Kocaoğlu "Her üç ayda bir yenisi geliyor. Deniz ulaşımındaki gemilerimizi A’dan Z’ye yenilemiş oluyoruz. Arabalı vapur ve yolcu gemileri çok uzun ömürlü, Allah kaza bela vermesin. Uzunca bir süre en az 30-40 sene İzmir büyükşehir Belediyesi körfezde toplu taşıma yapacak olan tüm gemi filosunu yenilemiş oluyor. Bunun mutluluğunu hep birlikte önümüzdeki süreçte yaşayacağız. Bu geminin de hayırlı olmasını, kazasız belasız seyrü-sefer yapmasını hem arabalarımızı hem de yolcularımızı taşımasını, hem de İzmirli hemşerilerimize sağlıklı şekilde hizmet etmesini diliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Mavi Ege sefere başladı

"Mavi Ege" arabalı vapuru 52 metre boyunda 13 metre eninde. 52 araç ve 315 yolcu kapasiteli, 12 knot hız yapabiliyor. Manevra kabiliyeti yüksek. İskelelere yanaşmalarda ve iskelelerden ayrılmada kolaylıkla manevra üstünlüğü sağlayabiliyor. Yeni nesil bir gemi olması nedeniyle yakıt harcamaları da tasarruflu. Diğer vapurlara oranla yüzde 30 daha az yakıt tüketiyor. Yapımında yolcular için konfor ön planda tutuldu. Engelli yolcuların vapuru en rahat şekilde kullanması için gerekli uygulamalar yapıldı. Mavi Ege, aynı zamanda çevreci bir gemi ve denize hiçbir şekilde atık bırakmıyor. Vapurun tüm atıkları tanklarda toplanıyor. Daha süratli olan yeni araba vapurları sayesinde önümüzdeki günlerde yeni düzenlemeler yapılarak sefer sıklığı artırılacak. Büyükşehir Belediyesi, hizmete giren Mavi Ege arabalı vapurunun yanı sıra, Mavi Körfez ve Eminönü feribotları ile birlikte toplam 3 araçla Bostanlı-Üçkuyular arabalı vapur seferlerini yirmi dakikalık periyotlarla sürdürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!