Marika Korsini hep kalbimizde

Güncelleme Tarihi:

Marika Korsini hep kalbimizde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 00:00

Çeşme’de geçen yıl 3 Ağustos’ta, 80 yaşında vefat eden, İzmirlilerin yardım meleği olarak tanıdıkları Marika Korsini, ölümünün birinci yıldönümünde, İzmir’i Sevenler Platformu derneklerinin düzenlediği törenle anıldı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Soğukkuyu Kabristanı’ndaki Katolik Mezarlığında yapılan ilk törenin ardından Alsancak Dominikan Kilisesi’nde dini tören düzenlendi. Katolik Papazlar tarafından Türkçe gerçekleştirilen ayinin sonunda, papazın çağrısıyla Fatiha suresi okundu, dua edildi.

Sevenleri katıldı

Törene İşadamı Kemal Zorlu ve Erdoğan Tözge, İzmiri Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Modacı Ömür Manisalı, İstanbul’dan gelen dostu sanatçı Gönül Yazar, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Baş Kemancısı Cemil Günçer, İşadamı Feridun Yeşilyurt, Dr. Halim Şima ve çok sayıda seveni katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise çiçek ve mesaj gönderdi.

Hayır lokması

Törenden önce Alsancak’ta İzmir İl Fakirleri Yardım Derneği önünde, ölüm yıldönümü aynı olan, İzmir’in sevilen hayırsever cemiyet önderlerinden İsmail Sivri ve Marika Korsini için hayır lokması döktürüldü ve bin aileye dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!