Maraton trafiğine dikkat

Güncelleme Tarihi:

Maraton trafiğine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 13:56

İZMİR’in Kurtuluşu Yarı Maratonu nedeniyle, koşunun yapılacağı 6 Eylül Pazar günü saat 08.00’den itibaren Cumhuriyet Bulvarı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Haydar Aliyev Bulvarı’nda trafik tek bölümden gidiş-dönüş olarak verilecek. Koşu nedeniyle Bostanlı-Üçkuyular arabalı yolcu gemileri de 08.00-12.00 saatleri arasında çalışmayacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl üçüncü kez düzenlediği yarı maraton 6 Eylül Pazar günü koşulacak. Yerli ve yabancı 1000’in üzerinde sporcunun katıldığı yarı maraton, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak İnciraltı’nda Dokuz Eylül Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi önünden dönülerek tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Bu yıl rekor sayıda katılımın yaşanacağı yarışlarda geçen yıl 410, önceki yıl ise 357 atlet mücadele etmişti.

Maraton trafiğine dikkat

TRAFİK DÜZENLEMESİ

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına uygun olarak düzenlenen maraton nedeniyle, 6 Eylül Pazar günü güzergah boyunca özel trafik düzenlemesine gidildi.

Haberin Devamı

Koşu günü sabah saat 08.00’den itibaren Cumhuriyet Bulvarı’nın Pasaport-Konak istikameti, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın Üçkuyular istikameti ile Haydar Aliyev Bulvarı’nın Beşyol Kavşağı istikameti trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollarda trafik, tek bölümden gidiş-geliş olarak verilecek. Trafik konileriyle ayrılacak güzergahlardaki sinyalizasyon sistemi de yeniden düzenlenerek araç trafiğinin akışı sağlanacak. Koşu nedeniyle Bostanlı-Üçkuyular arabalı yolcu gemisi seferlerine de 08.00-12.00 saatleri arasında ara verilecek. Yarış bitimiyle birlikte trafik akışının normal düzenine döneceği bildirildi.

KAPANACAK NOKTALAR:

Konak Tüneller YKM önünden Mustafa Kemal Sahil Bulvarı istikametine

Konak köprü altı iskele otoparkı çıkışı

Karataş Kavşağı

Halil Rıfat Paşa Kavşağı

Küçükyalı Kavşağı

Göztepe Kavşağı

Depo Kavşağı (Adnan Saygun Sanat Merkezi dönüşü)

Levent Marina kavşağı Haydar Aliyev girişi

Levent Marina Aktarma Merkezi ve feribot Çıkışı

Levent Marina girişi

Engelliler Merkezi girişi

Kent Ormanı otoparkları

9 Eylül Su Ürünleri çıkışı

Miting Alanı Giriş-çıkışı

İlçe Emniyet girişi

İZELMAN otoparkları

Beşyol Kavşağı Özdilek istikameti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!