Kuş Cenneti kurtuluyor

Güncelleme Tarihi:

Kuş Cenneti kurtuluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi, Çiğli-Kuşcenneti 1/25000'lik Koruma Amaçlı İmar Planı'nı oyçokluğu ile kabul etti. ANAP'lı İbrahim Yıldız, kamu işletmelerinin çalışmalarını kısıtlayacağı ve Kaklıç Köyü'nün gelişmesini engelleyeceği gerekçesiyle plana ret oyu verdi. Yıldız, planın askeri havaalanının pistini ikiye bölerek bir bölümünü SİT olarak bıraktığını belirtti, ‘‘SİT Kurulu'na başvurup kararlarını yeniden gözden geçirmelerini isteyebilirdik’’ dedi.

KÜLTÜR ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun kararı doğrultusunda hazırlanan plana göre, toplam 16 bin 924 hektarlık alanda tarıma izin verilecek. Bölgedeki tuz tavaları, arıtma tesisi, küçük sanatlar kentsel çalışma alanı ile Atatürk Organize Sanayi Bölgesi mevcutlarıyla devam edecek. Sadece Sasalı'da sınırlı miktarda konuta izin verilecek.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Koruma Amaçlı İmar Planı yapılmamış olsa bile, SİT kararları ve RAMSAR Sözleşmesi'ne göre bölgede yapılaşmanın mümkün olmadığını söyledi. Tekel'in tuz işletmeleri, arıtma ve havaalanıyla ilgili kısıtlama getirilmediğini belirten Piriştina, ‘‘Gelişmeler artık devletin ve bizim kontrolümüzde olacak. Sadece Tekel'in kamyonlarının geçtiği sulak alanda kalan yol değişecek’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!