Kurbanının telefonunu kullanınca yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kurbanının telefonunu kullanınca yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 00:00

İzmir’in Buca ilçesinde taksi şoförü Mustafa Serinkul’u öldüren katil anlısı M.K.’nin, olayın ardından kurbanının cep telefonundan arkadaşını arayıp para isteyince yakayı ele verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Geçen cumartesi saat 20.30 sıralarında 268 Sokak 10 numara önünde meydana gelen olayda, Orcaner Taksi Durağı’nda çalışan evli iki çocuk babası 54 yaşındaki Mustafa Serinkul, saat 19.00’da telsizden taksisine müşteri aldığını ve Gümüldür’e gideceğini anons etti. Yaklaşık bir saat sonra Serinkul, ikinci kez telsizden anons ederek yönetimindeki 35 T 5971 plakalı taksiyle, Gaziemir ilçesinde olduğunu söyledi. İkinci anonsun ardından bir daha kendisine ulaşılamayan Mustafa Serinkul’un cesedi, sanayi sitesi içerisinde bulunmuştu. Bir elinde ekmek bıçağıyla taksinin yanında hareketsiz yatan Serinkul’un, kalbine aldığı yarayla öldürüldüğü belirlendi.

Arkadaşları isyan etti

Adli Tıp Kurumu’ndaki otopside, kalbine saplanan tornovida gibi delici bir aletle hayatını kaybettiği tespit edilen Mustafa Serinkul, Zincirikuyu Cami’nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verilmişti. Serinkul’un meslektaşları da, taksilerine siyah kurdele bağlayıp, üzerinde, “Mustafa Serinkul, o bir taksi şoförüydü, düne kadar yaşıyordu, onu caniler öldürdü, bizi bu katillere savunmasız bırakanları kınıyoruz” yazılı protesto yazılarıyla şehir turu atarak olayı protesto etmişlerdi.

Haberin Devamı

Telefon kaydı ele verdi

Olayın ardından soruşturmasını çok yönlü sürdüren polis, Mustafa Serinkul’un takside bulunan cep telefonundan en son aranan numaranın sahibinin kimliği belirlenerek ifadesine başvuruldu. Hat sahibinin kendisini bu numaradan en son arayan kişi olarak söylediği 58 yaşındaki M.K., gözaltına alındı. Cinayeti kendisinin işlemediğini iddia eden Yeşilyurt semtinde çay ocağı işleten evli 4 çocuk babası M.K.’nin, otomobilinden namlusu değiştirilmiş gaz tabancası ele geçirildi. Cinayet sonrasında taksi içerisinde bulunan merminin, balistik incelemesinde ise, M.K.’nin aracında bulunan tabancadan ateşlendiği ancak patlamadığı ortaya çıktı.

Adliyeye sevkedildi

Cinayetle ilgisinin bulunmadığını söyleyen M.K.’nin, ekonomik durumunun iyi olmadığı, bu nedenle de bir süre gezdiği taksinin taksimetresinin 226 TL ücret göstermesi üzerine Serinkul’la tartışmaya başladığı, tabancasının ateş almaması üzerine ise eline geçirdiği tornavida benzeri delici aletle taksi şoförünü öldürdüğü saptandı. Zanlı işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!