Kültür merkezi sanat fabrikası

Güncelleme Tarihi:

Kültür merkezi sanat fabrikası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2009 00:00

İzmir Makina Mühendisleri Odası tiyatro ve halk oyunu gösterileri yapıyor, konserler veriyor. Çocuklar ve gençler için yaratıcı drama kursları açıyor.

Haberin Devamı

MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi, mesleki sorunları çözmenin yanısıra kültür merkezi gibi çalışıyor. İzmir MMO, beş yılda yaklaşık 50 bin kişiye ücretsiz yaz sineması keyfi yaşattı. 16 Haziran’da açılacak yeni sezonda halk, Bayraklı’daki Tepekule Kongre Merkezi’nin deniz manzaralı çatısında, 10 Eylül’e kadar haftada üç gün akşamları 13 filmi ücretsiz izleyecek.
Sanat fabrikası
İzmir’de 7 bin 500 üyesi bulunan MMO, kültür- sanat fabrikası gibi çalışıyor. MMO İzmir Şubesi, beş yıldır sürdürdüğü ücretsiz yaz sinemasını 16 Haziran’da Fransa- Lübnan ortak yapımı olan “Karamel”le açıyor. Bayraklı’daki Tepekule Kongre Merkezi’nin deniz manzaralı çatısında, salı, çarşamba ve perşembe akşamları saat 21.15’te gösterilecek filmleri, herkes ücretsiz izleyebilecek. Sinema şenliğinde beş yılda yaklaşık 50 bin kişi ücretsiz film izledi.
Koro ve tiyatro
İzmir MMO üyelerinin sanat faaliyeti sinemayla sınırlı değil. Üyeler kurdukları Türk Halk Müziği ve Klasik Türk Sanat Müziği korolarıyla ücretsiz konserler veriyor, halk oyunu gösterileri sunuyor ve tiyatro yapıyor. “Ali- Veli oyunu” adlı tiyatro oyunu, 15 Haziran’da saat 15.00’te Tepekule Kongre Merkezi’nde ücretsiz oynanacak.
Ücretsiz konser
İzmir MMO üyeleri, “Ege’de Düğün Gösterisi” adını verdikleri halk danslarını da kostüm ücretlerini karşılamak amacıyla biletleri 5 TL’den satarak, halka sunacaklar. İzmir MMO açtığı yaratıcı drama kursunda üç yılda 8-20 yaş arasındaki çocukları ve gençleri eğitti. Bu yıl ilk kez perküsyon, pop ve rock müzik grupları kuruldu, onlar da ücretsiz konserler düzenliyor.

Haberin Devamı

ÜÇ AYDA 13 FİLM

Fransa- Lübnan ortak yapımı olan “Karamel” 16- 17- 18 Haziran
Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği “Pandora’nın Kutusu” 23- 24- 25 Haziran,
Abba grubunun şarkılarıyla dolu “Mama Mia” 30 Haziran- 1- 2 Temmuz,
Ken Loach’ın çarpıcı filmi “İşte Özgür Dünya”  7- 8- 9 Temmuz,
Moğol üçlemesinin ilk filmi “Cengiz Han” 14- 15- 16 Temmuz,
Christophe Barratier’in sevimli filmi “Koro” 21- 22- 23 Temmuz,
Hüseyin Karabey’in filmi “Gitmek”  28- 29- 30 Temmuz
“Kalküta’nın Çocukları” 4- 5- 6 Ağustos
 Çağan Irmak’ın “Ulak”ı 11- 12- 13 Ağustos
 Ari Folman’ın Filmi “Beşir’le Vals” 18- 19- 20 Ağustos
Ümit Ünal’ın Filmi “Gölgesizler” 25- 26- 27 Ağustos’ta
“Limon Ağacı” 1- 2- 3 Eylül
Özcan Alper bu yıl çok ses getiren filmi “Sonbahar 8- 9- 10 Eylül’de gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!