Kulisler toz duman

Güncelleme Tarihi:

Kulisler toz duman
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Tabip Odası'nda ay sonunda seçim var. İlk Dr. Atıl Birol'un sözcülüğündeki ‘‘Önce Hekim’’ grubu çekirdek listesini açıkladı. Ardından mevcut yönetim ve geçen seçimin muhalif grubun un koalisyonuyla ortaya çıkan ‘‘Demokratik katılımcı hekimler’’ grubu. Seçimlere az bir süre kaldı ama ortalık toz duman.

Önce koalisyon kulislerine göz gezdirelim. İki dönemdir başkan Dr. Suat Kaptaner yönetmelik gereği veda edecek. Ama grubu yarışa girdi, geçen seçimin rakipleri Dr. Zuhal Amato- Dr. Mustafa Vatansever grubu da. O seçimde sandığa gelenler 1300 civarındaydı. Kaptaner'in listesi 600, Amato'nun listesi 400'ün üzerinde oy almıştı. Seçimin bilinen iki grup arasında geçeceği söylenirken, bu kez ortaya Dr. Birol'un başını çektiği ‘‘Liberal’’ olarak adlandırdıkları rakip bir liste çıktı. İki grubun rekabetten vazgeçip, birleşmeleri gündeme geldi. Sert eleştirilerin yapıldığı, ses tonlarının iyice yükseldiği Salı toplantılarının ardından Diplomatik Heyetler gruplar arasında mekik dokudu. Siyaset sahnelerinde moda olan uzlaşma arandı. Bu gelişme ortamından rahatsız olan 3-4 hekim her hangi bir gruba bağlı olmadan bağımsız adaylıklarıyla tepkilerini ortaya koyarken, birleşme sancılı da olsa sağlandı. ‘‘Demokratik katılımcı hekimler’’ grubunun birleşmeleri kadar liste yapmaları da güç oldu.

Liste parçalanıverdi

Aralarında üniversite hocaları, başhekim düzeyinde hekimler bulunan Önce Hekim grubu listelerini açıkladıkları toplantıda güç ortaya koydular. Ama tatlı başlayan birliktelik, listenin gazetelerde ‘‘Gaziemir ANAP İlçe Başkanı Dr. Atıl Birol ve arkadaşları’’ olarak yer almasıyla son buldu. Ve 24 saat geçmeden liste parçalanıverdi. Üstelik Dr. Birol'u tek başına bırakacak kadar. Gruptan bir hekim, ‘‘Bizi uyardınız. Aklımızı başımıza getirdiniz, teşekkürler’’ diyerek şunları söyledi:

Serra mutluluğu

EGE Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi Müdürü (solda) Prof. Dr. Erol Tavmergen'in meslektaş kardeşi, sağkolu Doç. Dr. Ege Tavmergen Göker, yıllardır onca hemcinsin yaşattığı annelik mutluluğunu bu kez kendi yaşadı. Birkaç ay önce kuzenini kucağını alıp teyze olan Göker, nur topu gibi bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Tüp Bebek Merkezi birkaç ay arayla Tavmergen kardeşlerin ikinci bebek mutluluğuna ortak oldu. Prof. Dr. Mustafa Ulukuş'un gerçekleştirdiği sezeryanla dünyaya gelen Serra'ya uzun, sağlıklı ömür diliyor, Ege - Erdem Göker çiftini kutluyorum.

Hastanede vardiya uyanıkları

SAĞLIK Bakanı Osman Durmuş'un tepki ve tartışmalara yol açan projelerinden vardiya sistemi İzmir'de Atatürk ve Alsancak'tan sonra Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde de başladı. Hastanede vardiya sistemine geçilmesi kesinleşince kaçışın mümkün olmadığını bilen bazı açıkgöz doktorlar bir günlük beylik beyliktir mantığıyla, ‘‘Cuma günü mesai bitiminde (10.00'dan sonra) resmi hafta sonu tatili başlıyor. Vardiya da resmi tatillerde yapılmadığına göre Cuma akşamları da uygulanmamalı’’ görüşünü gündeme getirmiş. Böylece hastanede gece vardiyası programı Cuma hariç başladı.

Durmuş duyarsa

Düşünceleri doğru olabilir de bunu Durmuş duyarsa tepkisi ne olur bilinmez. Alsancak Devlet Hastanesi'nden bazı doktorları vardiya ihtiyacı gerekçesiyle İstanbul'a geçici görevle sürdüren zihniyetin, bu düşünceyi hoş karşılayıp, doğru yapmışsınız diyeceğinden şüpheliyim. Başhekim Tufan Alpyörük, sistemi Cuma hariç şekliyle uyguladıklarını ve bir uyarı almadıklarını söyledi. Uyarı gelirse elbetteki elleri mahkum olacak.

122’ciler Aydın’da

112 Ege Bölge illeri sorumluları 20 Nisan'da Aydın'da bir araya geliyor. 112 Ege Bölge Koordinatörü Dr. Turhan Sofuoğlu başkanlığında yapılacak toplantıda Marmara depreminde başarıyla uygulanan ve daha sonra geliştirilen Bölge Afet Planı tartışılacak. Türkiye'de ilk kez afetlerde sağlık hizmetlerinin bölgesel olarak planlanıp sonuçları rapor haline getirilerek valiliklerin yanı sıra Sağlık Bakanlığı'na bildirilecek. Aydın Sağlık Müdürlüğü'nün evsahipliğindeki toplantının ardından ‘‘112 Acil Yardım Hizmetlerinde Yeni Gelişmeler’’ ve ‘‘Olağanüstü durumlarda 112'nin yeri’’ konulu iki panel gerçekleşecek.

Melih İnan’a nazar değdi

SSK İzmir Sağlık İşleri Müdürü, Merkez Dispanseri Başhekimi Melih İnan'ın spora, özellikle de masa tenisine olan tutkusunu bilmeyen yok. İki kurum arasında mekik dokurken bile fırsat yaratıp, öğle tatillerinde eşofmanını giyip raketini eline alır. İki yıl önce geçirdiği kalp ameliyatını geçmişe bırakıp, terle birlikte stres atar, form tutar. Yoğun iş temposunu sporla dengeler. Masa Tenisi'nde oldukça iddialı olan Dr. İnan'ın hafta sonunda Masa Tenisi Kuruluşlararası İzmir Ligi'nde maçı vardı. Son iki yılın üstüste şampiyonu olan SSK Merkez Dispanseri'ni kupaya taşıyan takımın lokomotifi İnan, Pazar günü ardarda yaptığı beş maçtan galip çıktı. Ancak ligin ilk devresini lider kapatan takımın kaptanı İnan'a şüphesiz rakiplerinin nazarı değdi. Tansiyonu yükselen İnan, meslektaşlarını korkuttu, iki gün SSK Tepecik Hastanesi'ne yatırılıp gözetim altında tutuldu. Meslektaşları, ‘‘Bu tempoya dur’’ diyorlar. Bu sözü yine kulakardı edeceğine inandığım Dr. İnan'a geçmiş olsun dileklerimle.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!