Köy PTT’leri kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Köy PTT’leri kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de 661 köy ve belediye PPT'sinin kapısına, maliyetini karşılamadığı gerekçesiyle kilit vuruldu

İZMİR PTT Müdürlüğü tarafından, 28 ilçeye bağlı köy ve belediyelerden 661'inin irtibat bürosu kapatıldı. PTT Müdürü Mehmet Emin Bayraktarlar, telefon hizmetinin müdürlük bünyesinden çıkmasıyla, köy PTT'lerinin zararına çalıştığını, bu köylere motorize ekiplerle hizmet verileceğini söyledi.

HER ilçede bir motorize ekibin görev yaptığını ifade eden Bayraktarlar, ‘‘Ekipler, haftada bir köylere uğrayarak, posta işlemlerini yürütek. Aciliyet gereken resmi evraklarda bu süre beklenmeyecek. Ayrıca buralara birer posta kutusu bırakılacak’’ dedi.

İŞLEMLERİN sağlıklı yürümesi için talep eden kişilere acentalık hakkı tanınıp, gelirin yüzde ellisinin verileceğini belirten Başraktarlar, ‘‘Pul satışı, ve telefon tahsilatı bu acentalar aracılığıyla yapılacak’’ diye konuştu.

BAYRAKTARLAR ayrıca, ‘‘Aylık posta geliri 530 bin lira olan köy var. Her binamda bir memurum görev yapıyor. Onun brüt maliyeti 600 milyon lirayı buluyor. Bu yola başvurmasaydık sürekli zarar ederdik. Ayrıca artık iletişimde telefon ve internet varken, mektup yazmakla kimse uğraşmıyor. Posta daha çok fatura ve resmi evrak için kullanılıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!