Klasik otomobil cenneti

Güncelleme Tarihi:

Klasik otomobil cenneti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 01:06

ÖZGÖRKEY Şirketler Grubu, İzmir’in Torbalı ilçesinde, ulusal ve uluslararası boyutta klasik otomobil tutkunlarının ağırlanacağı KEY Museum’u törenle açtı. Müzede 1886 - 2011 yıllarını kapsayan dönemde üretilmiş 130 otomobil, 40 motosiklet, 3 bin maket otomobil ve 2 bin 550 model otomobil amblemi sergileniyor.

Haberin Devamı

Özgörkey’in Torbalı’daki fabrikasında düzenlenen açılış törenine CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, AK Parti’li Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Özgörkey Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey ile sanat ve iş dünyasının önde gelenleri katıldı.

Klasik otomobil cenneti

Açılışta birbirlerinin cümlelerini tamamlayarak konuşan, müzenin yaratıcıları Murat ve Selim Özgörkey kardeşler, hiçbir açılışta bu denli heyecan duymadıklarını vurguladı. Batman’in otomobili olan Batmobil’in en sevdikleri oyuncak olduğunu söyleyen Özgörkey kardeşler, "Bu müzenin oluşumunun ilk temelleri o günlerde atıldı. Ama şimdi o Batmobil’in büyüğünü burada sergiliyoruz. Tam 12 yıldır bu müze için çalışıyoruz. Ama araçlarımızın hepsi yüzyıllık yaşlarına rağmen çalışır ve gider durumda" dedi.

Haberin Devamı

TURİSTİK DESTİNASYON

Küçükken otomobil biriktirdiklerini vurgulayan kardeşler, "Annem ise evde yer kalmadığı için onları ortadan kaldırırdı. Birkaç otomobil alarak başladığımız bu heyecan bugün 130 otomobil ve 40 motosikletli bir müzeye dönüştü" diye konuştu. Kente hem ulusal, hem uluslararası düzeyde bir müze kazandırmak istediklerini söyleyen Özgörkey İcra Kurulu Başkanı Murat Özgörkey, "Diğer işlerimizde olduğumuz gibi yine bu bölgede eşsiz bir işe giriştik. Bu müzenin de bölgemizi turistik bir destinasyon haline getireceğine inanıyoruz" dedi.

Klasik otomobil cenneti

"YILLARIN EMEK VE GAYRETİ"

Özgörkey Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey de müzede yıllarca emek ve gayret verilmiş bir işin sergilendiğini aktardı. Böyle bir müze açtıkları için çocuklarıyla gurur duyduğunu dile getiren Özgörkey, "Bu akşam çok mutlu ve güzel bir olayın başlangıcını yapıyoruz. Ümit ederim siz de içerideki koleksiyonu beğenir ve taktir edersiniz" diye konuştu. Müzenin uzun bir yolculuğun ve uğraşın sonucu ortaya çıktığının altını çizen Özgörkey konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Ben bu çalışmaları yaptığı ve bana mutlu bir gün yaşattığı için çocuklarıma teşekkür ediyorum. Bu müze İzmir’e, Torbalı’ya hatta Türkiye’ye çok büyük katkılarda bulunacaktır. Kültüre, görgüye ve turizme çok hizmet vereceğini düşünüyorum."

"MİHENK TAŞI OLACAK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Özgörkey Grubuna, böyle bir müzeyi kente kazandırdıkları için tüm İzmir halkı adına teşekkür etti. İzmir’in kalkınmasında bu müzenin mihenk taşlarından biri olacağının belirten Kocaoğlu, "Buradan başlayarak koleksiyonerlerimize ve işadamlarımıza burası örnek olacaktır. İzmir’in gelişmesi ve kalkınması sürecinde çok önemli bir adımdır. Kolleksiyonunuzun artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Klasik otomobil cenneti

"EVLENECEKLERE HİZMET VEREBİLİR"

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç da yerli ve yabancıların uğrak noktasına haline geleceğine inandığı müzenin kent ekonomisine ve bilinirliliğine de büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Müzenin ziyaret haricinde de değerlendirilmesi gerektiğinin kaydeden Koç, "Özellikle düğün fotoğrafları için böylesi eşsiz yerleri arayan çiftlere hizmet verilebilir" dedi.

Konuşmaların ardından, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Özgörkey ailesi açılış kurdelesini birlikte kesti.

Haberin Devamı

1886 yılında üretilen ilk otomobilden 1885 model ilk motosiklete kadar toplam 170 parçanın sergilendiği müze, 7 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 1880’li yıllardan başlayıp, 2011 yılına dek uzanan koleksiyonda BMW, MINI, Mercedes Benz, Cadillac, Ford ve Porsche markaların ilk otomobilleri yer alıyor. Müzede ayrıca İkinci Dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen kaput amblemlerini de görmek mümkün. Yine müzede 2 bin 550 adet model otomobil, 1950’li yıllara ait benzin istasyonu, 1990’lü yıllardan 1960’lara kadar olan süreçteki benzin pompaları ve otomobil temalı eşarplar sergileniyor. Müzede yer alan araçların değeri ise açıklanmadı. Pazartesi ve salı günleri hariç haftanın 5 günü saat 10.00 - 17.00 arasında açık olan müzeye giriş 20 TL olacak.

BAKMADAN GEÇME!