Kimse uyumadı

Güncelleme Tarihi:

Kimse uyumadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

AYDIN Atatürk Meydanı'nda çadır kuran UMUT Kurtarma Derneği Başkanı Veli Tiryaki ve üyeler saat 03.02'de saygı duruşunda bulundu. Bu akşam Aydın Bey Camii'nde Ticaret Odası tarafından depremde ölenler için mevlit okutulacak.

BALIKESİR'de de bir grup bir grup 75'inci Yıl Parkı'nda toplandı. Saat 03.02'de düdük çalan vatandaşlar, alkışlarla dağıldı.

ÇANAKKALE'de sabah saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, depremde hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Onsekiz Mart Üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, ‘‘Doğal afetlere karşı bilinçli toplum’’ isimli toplantı düzenledi.

DENİZLİ'de gece Delikliçınar Meydanı'nda PAKDOS ile AMOK tören düzenledi. Siyah kurdele bağlayıp, mumlar yakan vatandaşlar, depremde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu.

Yıldönümünde yardım

MANİSALILAR, Gölcük'teki Manisa Mahallesi'ne gıda maddesi yardımında bulundu. Vali Yardımcısı Yüksel Peker başkanlığındaki bir heyet 106 prefabrik evde kalan vatandaşlara yiyecek götürdü. Gece, Manisa Arama Kurtarma Derneği binasında toplanan üyeler, depremleri unutmadan hazırlıklı yaşanması için yapılması gerekenleri tartıştı.

UŞAK'ta sabah 10.00'da Atatürk Anıtı önünde Vali Vekili Abdülkadir Güzeloğlu başkanlığında Jeoloji Mühendisleri Odası'nın katıldığı, saygı duruşu yapıldı, deprem fotoğrafları sergisi açıldı.

Düdüklü anma

BODRUM'da Gönüllüler Derneği ve depremzedeler İskele Meydanı'nda toplandı. Vatandaşlar, ellerinde ‘‘Karanlığa Ses Verelim’’, ‘‘Do not sleep Türkiye. We are not sleeping’’, ‘‘Unutmadık, Unutturmayacağız’’ yazılı pankartlar, yüzlerinde beyaz maskeler ve ağızlarında düdüklerle yürüdü. Bodrum'da felaketin yıldönümü nedeniyle bazı eğlence yerleri müziğin sesini tamamen kapatırken, bazı yerler de müşteri kabul etmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!