Kim vurduya gitmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Kim vurduya gitmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 00:00

İZMİR’de parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan kurşunla hayatını haybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın katil zanlısı Can Kayli hakkında, “Kasten adam öldürmek” suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 8 ay sonra dava açıldı.

Haberin Devamı

 

Sanık önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkacak.
Türkiye’yi ayağa kaldıran olay geçen yıl 27 Ağustos’ta Karabağlar’daki General Asım Gündüz Parkı’nda akşam saatlerinde meydana geldi. Parkta ablasıyla oynayan Umut Ceylan, bir anda kanlar içinde kalıp “Yandım” diye annesini koştu. Oyuncaktan düştüğü sanılan küçük çocuğun hastanede kurşunla yaralandığı anlaşıldı, ama doktorlar kurtaramadı. Günlerce ağlayan baba Ufuk Ceylan (38) ile anne Gülhan Ceylan (38) bireysel silahsızlanmanın simgesi olurken, İzmir polisi de çok titiz bir soruşturma yürüttü.
Özel ekip kurup teknolojinin her türlü olanağını zorlayan polis bir sonuç elde edemedi. Umut’un bedeninden çıkarılan mermi çekirdeğinin, laboratuvar incelemesinde özel yapım bir tabancanın namlusundan çıktığı anlaşıldı. Bölgedeki 200’e yakın silah balistik incelemeden geçirildi, 6 bin kişi araştırıldı, sonunda katil zanlısı Karşıyaka’da bir silahlı yaralamaya karışınca ele geçti. Can Kayli’nin (31) üzerinden çıkan ve “Dedemden kaldı” dediği el yapımı tabanca incelendiğinde Umut’un bedeninden çıkan mermi çekirdeği ile eşleşti. Kayli, Umut’un öldüğü gün alkollü olduğunu, havaya ateş edip etmediğini bilmediğini, silahın o gün kendisinde olmadığını söyledi. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, ifadesini aldığı sanıkla ilgili dosyayı yeniden açtı.

Haberin Devamı

Kim vurduya gitmeyecek

Kargoyla gönderdiler
Olayı soruşturan Aygün’e tutuklu bulunduğu cezaevinden mektup gönderen sanık Can Kayli, olayda kullandığı silahı Bodrum’da tanıştığı, Rize Ardeşen nüfusuna kayıtlı karı koca M.K. ile B.K.’in kargoyla kendisine gönderdiklerdini yazdı. Savcı Aygün, bunun üzerine adı geçen kişilerin ifadelerinin alınması için Cinayet Büro Amirliği’ne talimat verdi. Bodrum’da ifadeleri alınan iki kişi kargoyla silah değil, Can Kayli’ye başka bir şey gönderdiklerini söyledi. Ahmet Şinasi Aygün, kargonun gönderildiği şirketin de kayıtlarını istedi. Gelen kayıtlarda sanığın iddia ettiği gibi bu kişiler tarafından tabancanın gönderilmediği tespit edildi.
Tüm delilleri toplayan Aygün, sanık Can Kayli hakkında Umut Ceylan’ı öldürme olayından dolayı TCK 82-1 e maddesine göre, ‘ağırlaştırılmış müebbet’ hapis cezası istemiyle yargılanması için Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 ay sonra dava açtı. Savcı Aygün olayda adı geçen diğer kişiler için takipsizlik kararı verdi. Can Kayli, yakalanmasını sağlayan yaralama olayında Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!