Katmerciler savunma sanayinde de olacak

Güncelleme Tarihi:

Katmerciler savunma sanayinde de olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2013 00:00

Sektörünün halka açık tek şirketi Katmerciler, savunma sanayine yönelik üretime geçebilmek ve ihalelere girebilmek için gerekli olan belgeyi almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

KATMERCİLER Araç Üstü Ekipman (KATMR), ürün gamını katmadeğeri yüksek ürünlerle genişletme ve savunma sanayine yönelik üretime geçiş hedefi doğrultusunda stratejik bir adım daha attı. Savunma sanayine yönelik araç üretimi için zorunlu olan “Tesis Güvenlik Belgesini” almaya hak kazanan şirket bundan sonra savunma sanayi ihalelerine girebilecek.

İcra Kurulu Başkanı Mehmet Katmerci, güvenlik belgesi almak için bir süredir devam eden çalışmaların olumlu sonuçlandığını ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan gerekli onayı aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Bu belge için verilen onay, bizim için son derece önemli. Şirketimiz açısından tarihi bir dönüm noktasını ifade ediyor. Tesis güvenlik belgesiyle, üretim izin belgesi aranmayan, NATO ihaleleri dahil savunma sanayine dönük her türlü ihaleye girebileceğiz. Gelinen noktada, savunma sanayine giriş için Katmerciler’in önü artık açıldı. Ülkemiz savunma sanayinde yer almak ve gelişmesine katkı sunabilmek, Katmerciler için heyecan ve gurur verici yeni bir aşamayı temsil etmektedir.”

Haberin Devamı

41 ÜLKEYE İHRACAT
1985 yılında İzmir’de kurulan, 28 yıla ulaşan tecrübesiyle Türkiye araç üstü ekipman sektörünün köklü şirketlerinden olan Katmerciler, aynı zamanda İMKB’de işlem gören tek şirket olarak sektörde ayrıcalıklı bir konuma sahip. 30 farklı tipte araç üretebilen ve bu alanda rakipsiz olan Katmerciler, 41 ülkeye ihracatıyla sektörünün ihracat lideri konumunda.

DEVLERLE ÇALIŞIYOR
BMC, Ford, Hyundai,Isuzu, Iveco, MAN, Mercedes, Mitsubishi, Renault, Scania ve Volvo gibi dünya otomotiv pazarının devleriyle çalışan şirket, özel üretim yeteneği ve geniş ürün yelpazesiyle bu şirketlerin yurt içi ve yurtdışı araç üstü ekipman üretimine yönelik işlerinde en önemli tedarikçilerinden birisi konumunda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!