Katlı otoparkın yıkımı ertelensin

Güncelleme Tarihi:

Katlı otoparkın yıkımı ertelensin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Çarşısı'nda 111 milyar liraya ihale edilen katlı otoparkın yıkımı esnafın kabusu haline geldi. Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneği, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'dan Yılbaşı, Şeker ve Kurban bayramlarında çarşıda yapılacak alışverişin etkilenmemesi için yıkımın ertelenmesini talep etti.

PİRİŞTİNA'ya ziyarette bulunan KASİAD yönetimi adına konuşan Başkan Mustafa Karagöz, ‘‘Aslında yıkımın hiç yapılmamasını istiyoruz. Ancak, bu mümükün olmayacaksa, yıkım sırasında yapılacak çalışmalar ve kamyon giriş çıkışlarının Çarşı esnafını olumsuz etkilememesi için ertelenmesini istiyoruz’’ dedi.

Bakanlık soruşturma açtı

İLKE ve yönetim anlayışı gereği yasal olmayan hiç bir uygulama başlatmayacaklarını belirten Piriştina, bir siyasetçinin başına gelebilecek en sıkıntılı süreci yaşadığını söyledi. İçişleri Bakanlığının yıkımı bugüne kadar yapmadıkları için haklarında soruşturma başlattığını söyleyen Piriştina, ‘‘Çıkış yolumuz yok’’ dedi. Karşıyaka'da otopark yapacak başka bir yer bulunması halinde, yalnızca harcanan paraya yazık olacağını, ancak yıkımın daha kolay yapılacağını belirten belirten Piriştina, ‘‘Şimdi hem yıkacağız, hem de alternatif yok. İskele önündeki meydan düzenlemesinde yer açmaya çalışıyoruz’’ diye konuştu.

PİRİŞTİNA, Kordon'da da benzer bir durumla karşı karşıya kaldıklarını, ancak eski projeye inanmadıkları ve yasal çarçeve içinde bir proje geliştirdikleri için kolaylıkla aştıklarını söyledi. Otoparkla ilgili siyasi bir tavırları olmadığını, hukuka uyduklarını vurgulayan Piriştina , erteleme için yasal araştırma yapacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!