Karşıyaka'ya cem evi

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakaya cem evi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2012 14:52

Eskişehir Anadolu Kültür Sanat Eğitim Araştırma Ve Dayanışma Derneği tarafından, cem evi ve kültür merkezi temeli atıldı.

Haberin Devamı

Temel atma törenine CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa çam ve Erdal Aksünger, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, AKSEV üyeleri, çeşitli sivil toplum örgünlerinin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Örnekköy'de yapılacak olan Cem Evi ve Kültür Merkezi'nin birlik ve dayanışma örneği olacağını belirten AKSEV Başkanı Mehmet Çetin. “Eskişehirliler 1950'lerden bu yana İzmir'e göç etmişlerdir. Artık İzmirli ve Karşıyakalı olan hemşehrilerimizle birlik ve bütünlüğümüzün sürmesi için mücadele eden vakfımız kültür merkezi projesini yıllardır hayata geçirmek için mücadele ediyor. Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak bizlere örnek bir Cem Evi kazandırıp kullanımımıza verdi. Bu eser sivil toplum olarak kazandıracağımız çok önemli bir yapı olacaktır. Hacıbektaş'ın Atatürk'ün hoşgörüsünü yaşatacağız. Birlik ve beraberlik içinde olacağız” dedi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da konuşmasında sivil toplum örgütünün dayanışma içerisindeki örnek çalışması olduğunu belirerek, “Sivil toplum örgütleri, odaların gün geçtikçe etkileri azaltılmaya çalışılıyor. Birlik ve bütünlük içinde ülkemizin her kesimi dayanışma içerisinde olmalıdır. Cumhuriyet ilkelerimize ve Atatürk'ün eserlerine hep birlikte sahip çıkacağız. Bu tesisin hayata geçmesi için 20 yıldır mücadele ediliyor. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Milletvekili Alaattin Yüksel ise konuşmasında hükümetin uygulamalarını eleştirerek, “Halkımızın kürsüsünü elimizden almak istediler, hep birlik olup korumaya çalıştık. Hazırlanan iç tüzük tasarısını geri çektiler. Ülkemizde parasız eğitim isteyen öğrenciler cezaevlerine konuluyor. Aileleri perişan durumda. Hakkını arayanların üzerine panzerlerle yürüyorlar. Başbakan mücadele eden vatandaşlarımızı eşkıya ilan etti. Dünyada en çok tutuklu gazeteci Türkiye'de. Valilere genelge gönderip Atatürk fotoğraflarını internet sitelerinden indirmişler. Valiler onların emrinde olabilir, ancak sosyal demokrat belediye başkanlarımız dimdik ayakta, Atatürk'e sahip çıkıyor. İzmir milletvekilleri olarak belediyelerimizin hizmetlerine yetişmekte zorlanıyoruz. İzmir'de yapılan sosyal belediyecilik örnek belediyeciliktir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!