Karşıyaka'da kardeşlik kazanı

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakada kardeşlik kazanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 01:13

KARŞIYAKA Belediyesi tarafından geleneksel olarak sürdürülen aşure etkinliği bu yıl yaklaşık 15 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Haberin Devamı

Karşıyaka İskelesi yanında gerçekleştirilen etkinliğe, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaymakam Saadettin Yücel, CHP İl Başkanı Ali Engin, İlçe Başkanı Ali Karaege, milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile binlerce Karşıyakalı katıldı. Aşure duası ile başlayan etkinlikte, tüm katılımcılar dev kazan içindeki aşureyi birlikte karıştırdı. Etkinlik boyunca şarkılar ve türküler söylendi, semah gösterileri yapıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Muharrem Ayı’nın matem ayı olmakla beraber, geleceğe yönelik kardeşlik ve barış tohumlarının da bu ayda atıldığını söyledi. Başkan Akpınar, "Alevilik, sevgi, saygı ve hoşgörüyü içinde barındıran bir inanç düzenidir. Özü sözü bir olan, 72 millete aynı nazarla bakan Alevi inancı, toplumsal barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi için de önemlidir. Bugün burada, asırlardır süren bir matemi, acıları hatırlıyoruz ancak el ele, omuz omuza vererek mutlu bir gelecek kurmanın da temellerini atıyoruz. İşte hoşgörü budur ve barış ancak bu şekilde sağlanır. Bizler farklı inançlara, fiziki görünüşlere ve farklı düşüncelere sahip olabiliriz ancak bir arada, dostluk içinde yaşayabilmek için bu kazanı örnek almalıyız. Kaynayan kazanda, farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz" dedi.

DAYANIŞMA VURGUSU

Haberin Devamı

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel de konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Yücel "Bir olmalıyız, iri olmalıyız ve diri olmalıyız. Toplum olarak dayanışma duygularımızı geliştirmeliyiz. Ancak böyle yaparsak toplumsal barışı sağlayabilir, gelecek nesillere güzel bir ülke bırakabiliriz" diye konuştu. Milletvekilleri adına konuşan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise bu ülkede kimsenin etnik kimliğinin ve dini inancının sorgulanmaması gerektiği dile getirdi. Karşıyaka Sivil Toplum Birliği adına konuşan Veli Karakurt da matemin paylaşılması adına herkesi biraraya getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından ikram araçlarından, yaklaşık 15 bin kişiye aşure dağıtımı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!