Karada, denizde tek ses tek yürek

Güncelleme Tarihi:

Karada, denizde tek ses tek yürek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 09:36

Bölücü terör örgütü PKK’nın kanlı eylemleri tüm Türkiye gibi Egelileride bir kez daha kenetledi. Birbiri ardına gelen şehit haberleri üzerine tepkilerini göstermek için ellerinde Türk bayrakları ve Büyük Önder Atatürk’ün posterleriyle sokağa akın eden 7’den 70’e binlerce vatandaş, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Haberin Devamı

BODRUM

Karada, denizde tek ses tek yürek

SON günlerde artan terör olayları,denizde ve karada düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Tura çıkmama kararı alan işletmecilerden bazıları günü birlik teknelerini Türk bayraklarıyla süsledi. ‘Beratım’ adlı tekneden marşlar çalındı. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı atıldı. Teknenin sahibi Ferhat Bülbül, “Vatan için evlatlarımızı kaybettiğimiz bir günde insanları eğlendirecek ne moralim, ne degücüm kaldı. Bu devran böyle yürümeyecek. İnşallah iyi günler bizi bekliyor” dedi. Tepkilerini göstermek isteyen yaklaşık 3 bin Bodrumlu da akşam saatlerinde Belediye Meydanı’nda toplandı. 7’den70’e katılımın olduğu protestoya, turizmci Yusuf-Sinem Armağan 2 aylık bebekleri Almina Seval’le katıldı. Üzerinde Türk Bayrağı örtülü bebek, yürüyüş boyunca annesinin kucağında uyudu. Bazı vatandaşlarda motosiklet ve otomobilleriyle konvoy yaptı. Osman URAS, (DHA)

Haberin Devamı

Karada, denizde tek ses tek yürek

YATAĞAN

BELEDİYE Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, “Askere, polise uzanan eller kırılsın”, “Kahrolsun PKK” sloganları atarak Anıt Meydan’ayürüdü. Topluluğa CHP’li Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık da eşlik etti. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan kalabalık dualar ettikten sonra sessizce dağıldı. Cavit YILDIRIM,(DHA)

Karada, denizde tek ses tek yürek

ACIPAYAM

‘ŞEHİTLERE Saygı, Teröre Lanet’ yürüyüşü düzenledi, yüzlerce kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdı, çeşitli sloganlar attı. Çiftlik Caddesi’ndeki Şehitlik’te sona eren yürüyüş sonrası topluluk olaysız dağıldı.

Karada, denizde tek ses tek yürek

ÇİNE

Haberin Devamı

TERÖR olaylarını protesto etmek isteyen yüzlerce insan sokaklara döküldü. Türk bayraklarının asılı olduğu araçlarla şehir turu atan konvoya polis aracı da eşlik etti. Daha sonra Hükümet Meydanı’nda buluşan grup, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Çine Motorcular Kulübü ve Çine Madranspor Taraftar Grubu ‘Sarı Zeybekler’de protestoya destek verdi. Sezgin MADRAN, (DHA)

Karada, denizde tek ses tek yürek

GÜZELBAHÇE

Karada, denizde tek ses tek yürek

İZMİR’de GÜZELBAHÇE Belediye Meclisi, Muş Malazgirt’te PKK’lılar tarafından yapılan silahlı saldırıda şehit düşen Binbaşı Arslan Kulaksız’ın adını Yelki’deki evinin yakınında yapılacak parka verdi. Parka bir de şehitler anıtı yapılması kararlaştırıldı. Başkan Mustafa İnce, söz konusu bölgenin tarihi isminin ‘Conba Tepesi’ olduğunu hatırlatarak,“Hem tarihi bölgemizin, hem de şehitlerimizin ismini yaşatmak için yapacağımız bu parka ‘Conba Tepesi Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Parkı’ adını verdik. Parkın içinde ayrıca İzmirli heykeltıraş Cumhur Ata Türk tarafından yapılacak ve tüm şehitlerimizi simgeleyen anıt yer alacak. Ağlayan bir şehit anası ve gökyüzüne açılmış dua eden iki el olacak anıtın üzerinde ayrıca Güzelbahçeli diğer şehitlerimizin de isimleri bulunacak” dedi. İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı

Karada, denizde tek ses tek yürek

AYVALIK

BİRBİRİ ardına gelen veTürkiye’yi yasa boğan şehit haberleri Ayvalıklıları sokaklara döktü. ADD, CHP, MHP ve Vatan Partisi’nin öncülüğünde 19 sivil toplum kuruşu tarafından yürüyüş düzenlendi. CHP’li Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Gençer, “Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve çapulculara fırsat vermeyecektir” dedi. Ortak basın açıklamasını okuyan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Şube Başkanı İsa Aslan da,“Terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne seren bu alçakça saldırıları şiddetle kınıyoruz” diye konuştu. Daha sonra Şehitlik Anıtı’na yürüyen grup, “Kahrolsun PKK” sloganı atttı. Tuncel YILMAZ, (DHA)

Haberin Devamı

Karada, denizde tek ses tek yürek

30 ŞEHİT İÇİN 1'ER DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

Karada, denizde tek ses tek yürek

Manisa’da memur Mehmet Ali Işık (49),Dağlıca, Iğdır, Tunceli’de şehit düşen 30 asker ve polis için tek kişilik eylem yaptı. Her şehit için sessizce Şehzadeler’deki Milli Egemenlik Anıtı’nın önünde 1’er dakika duran Işık, ardından, “Hiçbirşey söylemeyeceğim” diyerek alandan ayrıldı.

ORTACA

Karada, denizde tek ses tek yürek

SALDIRILARI protesto için düzenlenen ‘Teröre Lanet’ yürüyüşünde HDP İlçe Başkanlığı’naTürk Bayrağı asan grubun partinin tabelasını indirmekte ısrarcı olmasıyla başlayan olaylar 13 saat sonra sona erdi. Gece yarısına kadar binanın önünden ayrılmayan topluluk, parti tabelasının sökülüp parçalanmasının ardından dağılırken,gün boyu yaşanan olaylar nedeniyle 25 kişi gözaltına alındı.Dalaman, Köyceğiz, Burdur veIsparta’dan takviye ekiplerin bibergazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği olaylarda bir kişi plastik mermi ile göğsünden yaralanırken, bir polis de atılan taşın alnına isabet etmesi sonucu yaralandı. Cihan KAYA - Süleyman İLTER, (DHA)

Haberin Devamı

Karada, denizde tek ses tek yürek

SALİHLİ’DE TAŞLI SALDIRI

DAĞLICA’daşehit düşenPiyade UzmanOnbaşı ÖzgürYatakdere’nincenaze törenininardından teröretepki yürüyüşüdüzenlendi.PKK aleyhinesloganlar atarakyürüyen grup,Akgül İşhanı’ndakiHDP İlçeBaşkanlığı’nıtaşladı. Kalabalığınartması üzerineolay yerineçok sayıda polissevk edildi.Tüm uyarılararağmen dağılmayantopluluğaTOMA’ylamüdahaleedildi. Kalabalık,MHP’li BelediyeBaşkanı ZekiKayda’nın,“Ülkücü, yasalarauygun birşekilde tepkisiniverecek. Salihlihalkı da sizlereböyle güvenecek”sözleriüzerine dağıldı. Ekrem ÇAĞLAR,(DHA)

MİLAS

Karada, denizde tek ses tek yürek

SOSYAL medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 7 bin Milaslı Atapark’ta buluştu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Çağlar Saltık, Milaslılar olarak PKK’nın hain saldırılarını kınadıklarını söyledi, “Buradan bir kez daha hainlere ve işbirlikçilerine sesleniyoruz. Dünyaya medeniyet öğretmiş, en umutsuz anda bile kanlarını son damlasına kadar ortaya koymuş bir milletin fertleri olarak sizlere asla fırsat vermeyeceğiz” dedi. Açıklamanın ardından dev Türk bayrakları ve “Hepimiz Mehmetiz, PKK’yayeteriz” pankartı açan topluluk, şehit isimleriokunduğunda hep bir ağızdan “Yaşıyor” diyebağırdı. Eylemin sona erdiği anonsu yapılmasına rağmen yaklaşık 3 bin kişilik grup tekrar hareket ederek HDP İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu Akkent Mahallesi ile Doğu kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları Aydınlık Evler’e doğru hareket etti. Önlem alan polis, izin vermedi.Güllük’te de aynı saatlerde yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş yapıldı. Oktay ÇAYIRLI, (DHA)

BURHANİYE’DE BAYRAK YAKILDI

ALİ Çetinkaya Caddesi’ndeki Ülkü Ocakları’nın önünde toplanan 2 bin kişi, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Buradan tekrar Ali Çetinkaya Caddesi’ne yönelen grup caddedeki HDP İlçe Başkanlığı’na girmek istedi. Polis güvenlik önlemi alırken, grup pasajın camlarını taşlayarak kırdı. Biber gazından etkilenen bir kişi ve başına taş isabet ederek yaralanan bir polis hastaneye kaldırıldı. Pasajın arka kapısından içeri giren bir grup, HDP pankart ve bayraklarını toplayıp yaktı. Sefer TALAY (DHA)

BERGAMA

Karada, denizde tek ses tek yürek

DAĞLICA’dan sonra Iğdır’dan gelen şehit haberleri üzerine toplanan kalabalık grup, Maltepe Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Parkı’ndan İstiklal Meydanı’na yürüdü. Motosikletli ve otomobili bir başka grup da konvoy oluşturarak ilçe sokaklarında tur attı. Doğu kökenli vatandaşların yaşadığı Fevzipaşa Mahallesi Sekiz Evler Mevkisi’ne havaya ateş edildiği ihbarı üzerine jandarma ile TOMA destekli çevik kuvvet ve yunus ekipleri geçişe izin vermedi. Cevdet ŞEN, (DHA)

İZMİR’DE DE HDP’YE SALDIRI

İZMİR Menderes, Tire, Torbalı ve Bornova’da, son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek üzere bir araya gelen grupta bulunanlardan bazıları HDP ilçe başkanlıklarına taşlı saldırılarda bulundu. Olaylarda maddi hasar oluşurken ölen ya da yaralanan olmadı. İZMİR, (DHA)

DENİZLİ

Karada, denizde tek ses tek yürek

ÜLKÜ Ocakları Dergisi Temsilciliği’nce yürüyüş düzenlendi. Delikliçınar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grubu yürüyüş öncesi Emniyet Müdürü Hüseyin Namal taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı. Buna rağmen 200 kişilik bir grup HDP İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önüne gelip bayrak asıp, tabelayı indirmek isteyince gergin anlar yaşandı.Polis gruba biber gazlı tazyikli su sıktı. Gazdan etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. 7 kişi de gözaltına alındı. Yürüyüşe devam eden ana grup ise Iğdır’da şehit düşen polis memuru Hasan Eser’in evinin önünde, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye haykırdı. Taksi şoförleri de araçlarını Türk bayraklarıyla süsledi, korna çalıp terörü kınadı. Osman Nuri BOYACI - Ferah IŞIK, (DHA)

TİRE

Karada, denizde tek ses tek yürek

CUMHURİYET Meydanı’nda toplanan 5 bin kişi, teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. Teröre Lanet ve Şehitleri Anma Yürüyüşü Platformu adına açıklama yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin, gencecik fidanlar devrilmesin. Ülkemizde barış, kardeşlik hakim olsun diyoruz” dedi. Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Eskiyörük, şöyle devam etti: “Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz. Her şehit haberinde sonsuz acılara yeniden boğuluyoruz. Hepimizin yüreği yanıyor. Ülkemiz bu acıları, böylesine biryangını asla hak etmiyor. Herkes bilsin ki, ne kadar farklı düşünsek de söz konusu vatan olduğundagerisi teferruattır.” Kamuran KIZILBOĞA, (DHA)

NAZİLLİ

IĞDIR’da şehit düşen polis memuru Fehmi Şahin için düzenlenen saygı yürüyüşüne 5 bin kişi katıldı. Terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak Şahin’in baba evine gelen kalabalığa şehit polisin yakınları da balkondan destek verdi. Bu sırada gruptan ayrılan 500 kişi Kıbrıs Caddesi’ndeki HDP İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Polis ekiplerini aşan gruptakiler HDP bayrağını indirip Türk Bayrağı asmak istedi. Biber gazının da kullanıldığı gerginliğin ardından takviye ekiplerin de gelmesiyle öfkeli kalabalık dağıldı. Murat GÜRKAN, (DHA)

PARTİ BİNALARIMIZ TERK ETMEYECEĞİZ

Karada, denizde tek ses tek yürek

HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan, İzmir,Bergama, Kemalpaşa, Dikili,Buca, Bornova, Menderes,Torbalı ve Tire’deki saldırılardan önceden haberdar olduklarını ve emniyete haber verdiklerini söyledi. Uğur ve Aykan, “Biz bu saldırıların olacağını biliyorduk. Halkımızı davet eder bu çatışmaların içine girerdik ama yapmadık.Yapmayacağız. Emniyet’e müracaat ettik. Esas sorumluluk kamuda. Parti binalarımızı terk etmeyeceğiz” dedi. Mustafa OĞUZ, (DHA)

Karada, denizde tek ses tek yürek

ÜNİVERSİTEDEN TERÖRE KINAMA

İZMİR’de, Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu’nca alınan kararla,son günlerde yaşanan terör olayları kınandı. Yazılı açıklamada özetle şöyle denildi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı ve bütünlüğüne yönelik bu tür saldırıların milletimizin sağduyusu,birlik ve beraberliği sayesinde amacına ulaşamayacağı açıktır. Senato üyeleri olarak bu hain saldırıları kınıyor, bir an önce son bulmasını umut ediyor ve milletimizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Hepimizin yüreğini yaralayan bu ve daha önceki saldırılarda yaşamını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.” İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!