Kadın mahkuma geçim sermayesi

Güncelleme Tarihi:

Kadın mahkuma geçim sermayesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 01:48

TÜRKİYE İsrafı Önleme Vakfı – Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), Türk Telekom ile bir ilke imza atarak dünyada ilk kez kadın mahkumlara mikrokredi verecek.

Haberin Devamı

Uygulama İzmir Şakran Cezaevi’nde başladı.
Yaklaşık 10 yıldır 66 kentte 120 binden fazla dar gelirli kadının kendi işlerini kurması için 265 milyon lira mikrokredi veren TGMP, bu kez de “içerideki” kadınlara destek olacak. Programla kadın girişimciliğine ve toplumda kadının statüsünün gelişmesine destek olmak istediklerini dile getiren Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, mikrokrediler sayesinde yoksulluğa karşı da önemli bir mücadele verildiğini vurguladı.

Gelirini sağlasın
Akgül, “Toplumda yoksulluğun azaltılmasının sadece hibe şeklindeki yardımlarla çözülemeyeceğine inanıyoruz. Bu bakımdan çalışamayacak durumda olan yaşlı, hasta ve engellilerin evlerine gidilerek her türlü nakdi ve ayni ihtiyaçlarının karşılanmasının bir insanlık görevine inanırken, çalışabilecek kişilere ise küçük birer sermaye verilerek onların bir başkasına avuç açmadan kendi gelirini elde etmesi sağlanmalıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!