Kaçma erkek ol vuracam seni

Güncelleme Tarihi:

Kaçma erkek ol vuracam seni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

Büyükşehir’deki soruşturmada dinleme ve teknik izleme dokümanlarında ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in, eski Genel Sekreter Ersu Hızır’a cep telefonundan, “Kaçma erkek ol vuracam seni” diye mesaj attığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen soruşturma sırasındaki dinleme ve teknik izlemyle ilgili ilginç dokümanrlar ortaya çıktı.
Tutuklanan Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hilmi Özen’in Başkan Aziz Kocaoğlu’nun sözlü talimatıyla bu görevi yürüttüğünü dile getirdiği ve şöyle dediği ileri sürüldü:

Sözlü görev verdi

“Görevlendirilmem yazılı olarak değil, başkanımın sözlü talimatıyla olmuştur. Bu görevimden dolayı herhangi bir ücret almamaktayım, benim belediye üzerinden aldığım tek gelir Ünibel isimli şirketimizin yönetim kurulu üyeliğine ilişkin 5 bin TL’dir. Koordinatörlük görevinde herhangi bir imza yetkim yoktur. Bu görev bir danışmanlık görevidir. Şirketlerin herhangi birinde uygulamalarda tereddüt edilen bir durum olduğunda, bana fikir soruluyor ben de kendi fikrimi bana bağlı hareket eden hukuk danışmanım avukatıma sorup uygunluk görüldükten sonra ilgili şirket yöneticileri ile paylaşıyorum. Hukuki olarak hiçbir sorumluluğum yoktur.”

Haberin Devamı

Çok ilginç mesajlar

Öte yandan, eski Genel Sekreter Ersu Hızır’a, Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in, görevden alınma döneminde kendisine “tehdit içeren” telefon mesajları göndermesiyle ilgili sorular sorulduğu öğrenildi. İddiaya göre, Eser, Hızır’a, “Kaçma erkek ol vuracam seni. Kaçma len çık ortaya”, “Beni bahçede beklettin, zili çaldım, en son yoksun, kadın da cvp vermedi. Ben bu gece sana sıkacam. Nerdeysen çık ortaya. Beni kullanmanın hesabını verecen Ersu Hızır”, ayrıca, A.Ö.’ye de, “Uyudun mu. Ersu’yu vurmaya gidiyorum Adil. Hep o şerefsiz yüzünden bunlar” diye mesaj attı.
Eser’in mesajlarına yönelik soruya Hızır’ın, “Ferda Eser, benim çok yakın arkadaşımdır, görevden alındığımız için moral bozukluğu ile çekilmiş mesajlardır ve duygusal tepkilerdir. Ciddiye alınacak yanı yoktur” cevabını verdiği ileri sürüldü.

Metro inşaatı değerlendirmesi

Metro inşaatı konusunda Ersu Hızır’ın, bir internet sitesi yazarıyla telefonla görüşmesi de soruldu. Hızır’ın gazeteciye, Kocaoğlu’nun gecikmeyle ilgili, “Zemin şartlarındaki değişikliği” gerekçe göstermesi için şöyle dediği iddia edildi:
“Zemin şartlarının değişkenlik gösterdiği diye bir şey yazıyor. Ne zeminiyse bu hani, ha bire değişiyor. Yani bunu bir şekilde zemin etütleri kaç kez yapıldı. Bu son inşaatlardan önce bir daha yapıldı. Hani bu arada yağan yağmurlar mı değişti, yoksa Kocaoğlu’nun bakışı mı değişti, yoksa gecikmeye yeni bir zemin şeyi mi, yoksa zemin kayması mı?”
Hızır, bununla ilgili soruya, “Bir gazetecinin haber yorumudur” diyerek cevap vermedi. Hızır’a, ayrıca, bir gazeteciyle yaptığı, “Ben konuşursam Başkan görevini tamamlayamaz” şeklindeki konuşması da soruldu. Hızır, bu konuşmayı da, ‘Haber konusu olarak gazetecinin yaptığı yorum” şeklinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

50 ton mandalina

Kayıtlarda Grand Plaza A.Ş. Genel Müdürü Reha Pekerten’in Grand Plaza Genel Müdürü Yardımcısı Haydar Ballı’ya, “50 ton mandalinayı nasıl bitiririz” diye sorduğu, “Biz onu bitiremeyiz” cevabını aldığı öne sürüldü. Pekerten’in, “Ya bitiremeyiz de kağıt üzerinde bitirir miyiz” diyerek olmayan 50 ton mandalinayı Grand Plaza A.Ş. olarak evrak üzerinde kullanılmış gibi göstermeyi düşündüklerini belirttiği iddia edildi. Pekerten’in a Büyükşehir Şirketler Koordinatörü olarak görünen Hilmi Özen’e de danıştığı, “Dağıttık diyeceğiz herhalde. Yapacak bir şeyimiz kalmadı. Sıkıştık kaldık” cevabı aldığı da ileri sürüldü. Üç zanlının ifadelerinde mandalinaların akıbetini tam olarak açıklayamadığı belirtildi

Haberin Devamı

İki bilet bile soruldu

Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı’yken Karabağlar Belediye Başkan Yardımcılığı’na geçen tutuklu Mehmet Hulusi Gülşen’e mal varlığı ve belediyeye gelen müfettişlerle ilişkileri, ihaleler konusundaki rolü soruldu. Gülşen’e bir organizasyon şirketinden gönderilen iki kişilik konser bileti konusunda bile soru yöneltildi. Aylık gelirinin 9 bin 500 TL olduğunu açıklayan Gülşen, babasından kalan bir daire ve bankada bir miktar parası olduğunu açıkladı. Organizatör Hakan Say’ın firmasının 22 ayrı konser ihalesini kazanmasıyla ilgili olarak açılan soruşturmada İçişleri Bakanlığı müfettişine ne şekilde ifade verileceği konusunda belediyede kimlerde görüştüğü yolundaki soruya Gülşen, “Büyükşehir Belediyesi’ne gelen mülkiye müfettişleri meslektaşlarım olduğu için benimle yer konusunda yardımcı olmak için temasa geçerlerdi” dediği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!