İZSİAD TSM Korosu'ndan muhteşem konser

Güncelleme Tarihi:

İZSİAD TSM Korosundan muhteşem konser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 12:57

İZMİR Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Türk Sanat Müziği Korosu, ikinci konserini verdi.

Haberin Devamı


Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Özgen Küçükgökçe yönetiminde çalışan koro, Karşıyaka Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne aldı. "Yeşilçam Şarkıları" temalı gecede, bir döneme damga vuran Türk filmlerinde seslendirilen birbirinden güzel Türk sanat müziği eserlerine yer verildi. Şarkı aralarında, barkovizyonda, unutulmaz Türk filmlerinden kesitler oynatılırken; Hulusi Kentmen'den Cüneyt Arkın'a, Türkan Şoray'dan Hülya Koçyiğit'e, Sadri Alışık'tan Ediz Hun'a sevilen Yeşilçam oyuncuları da sevgiyle, saygıyla anıldı. Halka açık olarak ve ücretsiz düzenlenen konseri izleyenler, profesyonelleri aratmayan İZSİAD Korosu'nu ayakta alkışladı. Gecenin sunuculuğunu ise İzmir'in başarılı spikerlerinden Tarık Yenen yaptı.

Haberin Devamı


"TERÖRÜN KÖKÜ KAZINACAK"
İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, konserden birkaç saat önce Bursa'da yapılan canlı bomba saldırısı nedeniyle üzüntülerini ifade etti. "Türk askeri, polisi, devletimiz, terörün kökünü eninde sonunda kazıyacak" diyen Küçükkurt, "Bu ülkeyi huzursuzluğa, mutsuzluğa, korkuya boğmak isteyenler, hayattan koparmak isteyenler, bölmek, parçalamak isteyenler çirkin emellerine asla ulaşamayacakö mesajı verdi. İZSİAD olarak, genel ekonominin yanı sıra kent ve ülke gündeminin sıcak konularına uzak kalmadıkları gibi; sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere de büyük destek verdiklerini vurgulayan Küçükkurt, "Bu kapsamda oluşturduğumuz İZSİAD TSM Korosu'nun ilk konserini çok beğenmiş; ikincisini adeta iple çekmiştik. Bu gece de bizleri yıllar öncesine götürdüler, gönül tellerimizi titrettiler. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.
Konser sonrası İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Ayhan Baran, Koro Şefi Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özgen Küçükgökçe'ye, kristal mikrofon ve çiçek vererek teşekkür etti. Ayrıca İZSİAD üyeleri ve eşlerinden oluşan tüm koro üyelerine de plaketle teşekkür edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!