İzmir'den yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

İzmirden yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2013 00:00

Karaman Türk Dil Bayramı'nın etkinlikleri kapsamında Türkçe Treni, Basmane Garı'ndan yola çıktı.

Haberin Devamı

Karaman Belediyesi tarafından 736'ncısı düzenlenen etkinlik kapsamında, Karaman Türk Dili Bayramı Türkçe Treni “Roman Dili Türkçe, Eleştiri Dili Türkçe” temasıyla İzmir'den Karaman'a doğru yola çıktı.

Her yıl farklı illerden hareket eden, bu yıl İzmir'den yola çıkan Türkçe Treni'nde bilim adamları, yazarlar, şairler ve üniversite öğrencileri de yer aldı.

Türkçe Treni'nin yola çıkmasından önce yapılan etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan, CHP'li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, AK Parti'li Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, 270 milyon kişinin konuştuğu dilin bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Geçmiş ve gelecek arasında bir bağ kurmak adına bu etkinliği düzenlediklerini belirten Başkan Uğurlu, “Türkçe trenimize 75 farklı üniversiteden 400 öğrenci katılıyor.

Haberin Devamı

Türk Dünyası'nın farklı noktalarından sanatçılar trenimizde yer alıyor. Amacımız Türkçe'de hoş bir seda bırakmaktır.

Türk Dil Bayramı'nın her yıl tarihe not düşecek şekilde kutluyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan da “Yapılan bu etkinlik için herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise 736 yıl önce başlayan coşkunun katlanarak devam etmesini diledi. Konuşmaların ardından Türkçe Treni Basmane Garı'ndan Karaman'a gitmek üzere hareketi etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!