İzmir Kısa Film Festivali 17-22 Kasım’da

Güncelleme Tarihi:

İzmir Kısa Film Festivali 17-22 Kasım’da
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 12:49

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği 16. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 17 - 22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Başvuruların devam ettiği festivale animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde yarışmak üzere; aralarında İran, Mısır, Almanya, Porto Riko, İspanya gibi ülkelerin bulunduğu 73 ülkeden 700’den fazla film başvuruda bulundu. Bu yıl daha fazla filmi daha fazla seyirciye ulaştırmayı hedefleyen festival ekibi, festival kapsamında yapılacak olan etkinliklerin ve film gösterimlerinin tüm şehre yayılması amacıyla, yerel yönetimler ve üniversitelerle işbirliği için çalışmalarını sürdürüyor. Aralarında birçok ünlü oyuncunun da bulunduğu filmlerse, ön jüri tarafından değerlendirilmeye başlandı.

Ulusal daldaki başvurularda ünlü isimlerin ve usta oyuncuların da rol aldığı birçok film bulunuyor. Ön jüri değerlendirmesinde olan filmlerde Berkan Şal, Tülin Özen, Mahir Günşiray, Ayşenil Şamlıoğlu, Reha Özcan, Zeyno Gönenç, Melih Çardak, İnanç Konukçu, Nazan Kesal, Öner Erkan, Pelinsu Pir, İrem Altuğ, Orhan Aydın gibi birçok isim yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!