İzmir’in simgeleri ışıl ışıl oldu

Güncelleme Tarihi:

İzmir’in simgeleri ışıl ışıl oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 00:00

AYDINLATMA sektörünün öncü kuruluşlarından Philips, LED teknolojisi ile İzmir’i aydınlatıyor.

Haberin Devamı

Firma, mekanlarda dekoratif ve sokak aydınlatma uygulamaları konusunda İzmir’e ağırlık veriyor. Yeni nesil aydınlatma sistemini İzmir’de ilk olarak yenilenen Ali Çetinkaya Bulvarı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde uygulayan Philips, ayrıca kentin önemli simgelerinden Saat Kulesi, Tarihi Asansör, Hava Gazı Fabrikası ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin dekoratif aydınlatmalarını yaptı. Philips, İzmir’deki uygulamaları hakkında bilgilendirme gezisi düzenleyen Philips Aydınlatma Türkiye Genel Müdürü Ülkem Kırımlı, İzmir’in yatırım açısından ön plana çıkmaya başladığını anlatarak, aydınlatma uygulamalarında kenti ön plana çıkarma çabasında olduklarını dile getirdi. Kenteki özel ve kamu alanındaki projelerini artıracaklarını belirten Kırımlı, İzmir’in ışıl ışıl bir şehir olmasını hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Hedef ışıltılı kent

Philips’in LED aydınlatma teknolojisinde çok güçlü bir pozisyonda olduğunu belirten Kırımlı, “LED’ler aydınlatmanın geleceğini şekillendiriyor. Işığın yenilikçi kullanımı ile sokaklarda, caddelerde, mağazalarda, binalarda ve şehrin her yerinde ambiyanslar yaratarak şehrin atmosferini çevreye uyumlu bir şekilde değiştiriyor ve şehirlerimize eşsiz, çekici bir görünüm kazandırıyoruz” dedi. Philips Anadolu Bölge Proje Tasarım Sorumlusu Nevzat Çağla da, sistemin en önemli özelliğinin tarihi eserlere zarar vermemesi olduğunu aktardı.

ÖNEMLİ YAPILARDA

Mimari yapı aydınlatması ve şehir güzelleştirme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Kırımlı, Paris’teki Eyfel Kulesi, Londra’daki Big Ben,  Atina’daki Akropolis, Berlin’deki Reichstag, İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü, Erzincan Tren Garı’na, Selimiye Cami ve Amasya Valilik Binası gibi şehirlerin sembolü haline gelmiş çok önemli yapının Philips tarafından aydınlatıldığını  kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!