İzmir’e 4 müjde birden

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e 4 müjde birden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 01:03

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nin sezon başında yaptırdığı testler ve incelemeler sonucu depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle maçlara kapatıldığı için yaklaşık 8 aydır atıl durumda bekletilen Alsancak Stadı’nın akibetiyle ilgili ilk resmi açıklama geldi.

Haberin Devamı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, emektar tesisin açık ve kapalı tribünleri ile hizmet binasının en kısa sürede yıkılacağını, stadın 2015-2016 sezonunun ikinci yarısından itibaren futbol müsabakalarına açılacağını söyledi.

UEFA standartlarında yenilenecek tesise şu an olduğu gibi sadece doğu-batı yönünde tribün inşa edileceğini ve seyirci kapasitesinin 15 bin 500’e çıkarılacağını belirten Tatlısu, şöyle dedi:

"Stadın yıkım kararı çıktı. Önümüzdeki günlerde iş makineleri çalışmaya başlayacak. Bu süreçte zeminin bozulmaması için üstü özel bir örtüyle kaplanacak. İnşaatın tümü önümüzdeki sezonun 2’nci yarısına yetişmeyebilir. Tribünleri kademeli olarak devreye sokup, maçları oynatmayı planlıyoruz."

DUVAR FARKLI OLACAK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Alsancak Stadı’nın yola bakan cephesinde yer alan ve Altay kulübü ile il müdürlüğünün kullandığı binanın yıkılarak yerine duvar örüleceğini açıkladı. Bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü belirten Tatlısu, "Sıradan, kaba bir duvar düşünmüyoruz. İzmir’in sportif kimliğini ve başarılarını, belki stadın tarihini yansıtan figürlerin yer alacağı farklı bir yapı planlıyoruz. Değişik bir proje olmasını amaçlıyoruz. İnşaat sürecinde bu da şekillenecek" dedi.

Haberin Devamı

ATATÜRK STADI’NA YENİ ÇATI YENİ ZEMİN

Çürüyüp dökülmeye başlayan kapalı tribünün ahşap çatısı için 2009 yılından bu yana ödenek bekleyen Atatürk Stadı’nda çalışmalar başlıyor. Yenileme ödeneği 2015 başında çıkan tesisin çatısı, güvenlik ve bariyer sisteminin yenilenmesi için ilk ihale tamamlandı, yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Kapalı tribünün çatısı sezon devam ederken kademeli olarak yıkılıp yenilenecek, çalışma yürütülen bölümlere seyirci alınmayacak. Yeni çatıda eskisi gibi ahşap malzeme kullanılmayacak.

Kulüplerin sıkça şikayet ettiği zeminin de sezon tamamlandıktan sonra yaz dödeminde ele alınarak tamamen değişeceğini dile getiren Ali Osman Tatlısu, "Zeminin değişimiyle ilgili ihale sezon sonunda yapılacak. Daha önce soyunma odalarını tümüyle elden geçirmiştik. Stat ve zemin, yeni haliyle önümüzdeki sezona yetişecek" diye konuştu. Tatlısu, stattaki amatör maçların oynandığı 1 ve 2 numaları yan sahalara da kapalı tribün ve soyunma odası inşa etmeye başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

HALKAPINAR’A ISITMA

İzmir’de 2005 yılında düzenlenen Dünya Üniversite Yaz Oyunları (Universiade) için inşaa edilen 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu’nun ısıtma sorunu çözüldü. Özellikle soğuk havalarda ısıtmakta güçlük çekilen salona doğal gaz tesisatı ve radial ısıtma sistemi kuruldu. Yeni sistemle salon 30 dakika içinde ısınacak, kış döneminde antrenman ve maçlarda sıkıntı yaşayan sporcular rahat nefes alacak.

BUCA STADI AÇILIYOR

Bucaspor’un Buca Arena inşa edilmeden önce sürekli kullandığı, son olarak 2011-2012 sezonunda Altınordu’nun maçlarına ev sahipliği yapan Buca İlçe Stadı yeniden kapılarını açmaya hazırlanıyor. Üç yıldır profesyonel müsabakalara kapatılan emektar tesisien 4750 seyirci kapasitesiyle İzmir futbolunun hizmetine gireceği açıklandı. Buca Belediyesi’nin bir ara yeşil alan yapmak üzere çevresindeki duvarları kaldırdığı tesisin 2’nci Lig standartlarına göre elden geçirileceği ve 2015-2016 sezonuna yetiştirileceği bildirildi. Bu sezon İzmir’de yaşanan stat sıkıntısı yüzünden Altınordu bazı maçlarını Manisa’da, Karşıyaka Buca’da, Altay Menemen’de oynamış, Göztepe’de bir maç için Kocaeli’ye gitmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!