İzmir’de özel 15 yıl konseri

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de özel 15 yıl konseri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2010 00:00

İtalyan Kültür Merkezi’nin kuruluşunun yıldönümü için İzmir’de konser düzenlendi. İzmir Konsolosu İgor di Bernardini, “İzmirliler sıcak, nazik ve güleryüzlü” dedi.

Haberin Devamı

İtalyan Kültür Merkezi’nin kuruluşunun 15’nci yıldönümü ve İtalya Cumhurbaşkanı’nın himayelerinde dünyada 10’ncu İtalyanca Lisan ve Kültür Haftası nedeniyle bir konser düzenlendi.  İtalya Konsolosluğu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen şan konserinde ünlü İtalyan Soprano Diana Mian ve genç Türk tenor Deniz Şenözhür müzikseverlerle buluştu. Piyano’da İstanbul Devlet Opera Ve Balesi’nde görevli İtalyan Korrepetitör Piyanist Paolo Villa’nın eşlik ettiği sanatçılar V. Bellini, G. Puccini, G. Donizetti, G. Verdi’nin eserlerinden bölümler sundu.

Sanat ve kültür etkinliği

Müzik eğitimini İtalya’da, Venedik ‘Benedetto Marcello Konservatuarı’nda gerçekleştiren, İtalya’da ve diğer birçok ülkede konserler veren, genç yaşına rağmen Donizetti, Bellini, Verdi ve Puccini’nin eserlerinde rol alan İzmirli tenor Deniz Şenözhür, hemşehrilerinin beğenisini kazandı. Konser öncesi konuklara hitap eden İtalya’nın İzmir konsolosu İgor di Bernardini, lisan eğitimi, sanat ve kültür etkinlikleri, mesleki yetiştirme kurslarıyla İtalyan Kültür Merkezi’nin İzmir’in sanat ve kültür hayatına nitelikli katkısının büyük olduğunu söyledi.

Yabancılık çekmedik

Haberin Devamı

 2 ay önce İzmir’de konsolosluk görevine atandığını ve görevi süresince her alanda mükkemmel seyreden ikili ilişkileri daha da ileri götürmek için çalışacağını kaydeden Bernardini, “Kurumsal hizmetler arasında özellikle vize konusunda Türk dostlarımıza daha da süratli bir hizmet için çaba sarfetmeyi sürdüreceğiz. Vize başvuru dosyalarının arkasında duygularıyla birlikte insanların varolduğunu daima gözönünde bulunduracağız. Türkiye ve özellikle İzmir’de hiç yabancılık çekmedik. Bunda İzmirliler’in sıcak, nazik ve güleryüzlü misafirperver davranışlarının büyük rolü oldu” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!