İZDSO’da yeni yönetim

Güncelleme Tarihi:

İZDSO’da yeni yönetim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Devlet Senfoni Orkestrası'nın, Kenan Gökkaya (yanda), Füsun Arın, Hakan Cem, Bilgehan Şimşek ve Çetin Subaşı'dan oluşan yeni yönetim kurulu, Kültür Bakanı İstemihan Talay tarafından onaylanarak görevine başladı. Yaklaşık bir ay önce yapılan seçimlerde, Numan Pekdemir döneminde müdür yardımcısı olarak görev yapan Hakan Cem, geçen yılın başarılı müdürü Kenan Gökkaya, müdür yardımcısı Füsun Arın ve Bilgehan Şimşek ekibine yeni üye Çetin Subaşı da katılmıştı. Seçim sonuçlarını inceleyen bakanlık Gökkaya'yı müdürlüğe, Arın'ı yardımcılığına yeniden atadı.

Rekora koşuyorlar

BORNOVA Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu rekora koşuyor. ‘‘Kırmızı Balon'', ‘‘Küçük Prens'', ‘‘Ermişin Köpeği'', ‘‘Don Kişot'', ‘‘Kurtuluş Savaşı Destanı'', ‘‘Şişkolara Karşı Sıskaların Savaşı'' ve ‘‘Lastik Pabuçlar'' adlı dünya klasiklerini 24 günde 6 bin kişi izledi.

UĞUR Mumcu Kültür Merkezi'nde salı ve pazar günleri saat 11.00 ve 13.00'teki oyunlar kapalı gişe oynuyor. Oyunların ücretsiz olduğunu ve 205 kişilik salona 400 kişi aldıklarını belirten Çocuk Tiyatroları Sorumlusu Hayrettin Filiz, ‘‘Dört aydır kurs verdiğimiz 264 öğrencimizle salonumuzu tıka basa dolduruyoruz. Bu sezon 8 oyun sahneliyoruz. Sezon sonunda kadar hedefimiz 20 bin seyirci. Türkiye'de seyirci rekoru kıracağız'' dedi.

‘‘Tiyatro zorunlu eğitim programına alınmalıdır'' sloganı ile tiyatro sevgisini yaygınlaştırmak için çaba harcayan Çocuk Tiyatrosu, geleceğin iyi oyuncularını ve bilinçli seyircilerini de yetiştiriyor.

Doyumsuz şölen

TİYATRO kursuna bu yıl katılan öğrencilerin sahnelediği Kırmızı Balon'u Albert Lamorisse yazmış, Hayrettin Filiz oyunlaştırmış, Burç Gürsöz yönetmiş. 29 küçük oyuncunun rol aldığı oyun, yalnız bir çocuğun düşlerini, sıcacık bir sevgiyle bağlandığı balonuna nasıl can verdiğini anlatıyor.

DÜNYANIN en sevilen çocuk klasiklerinden Küçük Prens'i Antonine de Saint Exupery yazmış, Hayrettin Filiz oyunlaştırmış, Ayça Şener yönetiyor. 33 küçük tiyatrocu, doyum olmaz bir şölen sunuyor seyirciye.

DİNO Buzzati'nin yazdığı Ermişin Köpeği'ni Hayrettin Filiz oyunlaştırmış. Onur Erdoğan yönetmiş. 40 küçük oyuncu, çocuk yaşlarda korkuya dayalı eğitimin ileride nerelere gidebileceğine ve batıl inanışa eleştiri getiriyor, çağdaş bilimsel eğitimi öneriyor.

FİLİZ'in oyunlaştırıp yönettiği Cervantes'in Don Kişot'unu 41 genç oynuyor. Yönetmen Ayça Şener, program dergisindeki yazısında, ‘‘Günümüzün yapay ve dijital dünyasına siz farkında olmadan alışan çocuklara tiyatronun o sıcacık dokunuşunu hissettirmek istedik'' diyor. Onlar kendilerini tiyatroya adamış, ellerinden geleni yapıyor. Bize düşen de tüm çocukların tiyatronun sıcacık dokunuşunu hissedebilmeleri için onlara destek olmak.

Bodrum’da iki ay caz dolu geceler

BODRUM Belediyesi ve Hürriyet Gazetesi işbirliği ile Hadigari Bar'da düzenlenen caz geceleri 4 Nisan'da başlayacak. Nisan ve mayıs boyunca sanatseverler bir çok ünlü caz ustasını dinleme fırsatı bulacak.

İLK gece Charles Mingus bestelerinin Ali Parret tarafından günümüze uyarlanmasıyla ortaya çıkan Mingus Project izlenecek. 7 - 8 Nisan'da Sibel Köse Qarted Grubu sözlü cazdan örnekler verirken, 11 Nisan'da İlhan Erşahin Quarted Hip Hound soundunu funk türüyle harmanlayacak.

14 - 15 Nisan'da ise Free Key Trio akustik ve elektrikli modern caz bestelerini kendine özgü tarzda yorumlarken 21-22 Nisan'da Oğuz Büyükberber Qarted, 28 - 29 Nisan'da Nilüfer Verdi Quarted, 5-6 Mayıs'ta Neşet Ruacan Quarted, 12-13 Mayıs'ta Emin Fındıkoğlu Quarted, 19-20 Mayıs'ta Barbarlar, 26-27 Mayıs'ta ise Acid Trippin program yapacak.

Yaşar ANTER / BODRUM, (DHA)

Kredi kartlıya özel YKM kartı

KONAK Yeni Karamürsel Mağazası yenilendi, reyonlar tamamen değişirken, parfümeri bölümüne Loreal'ın ilk özel standıyla beraber Lancome, Clinique, Christian Dior, Estee Lauder markaları da eklendi. Mağaza Müdürü Sedat Uslu, İzmirliler'in rahat ve keyifli alışveriş edebileceği bir yer yaratıldığını söyledi. Banka kredi kartı olan herkese YKM kredi kartı vererek 4, 6 ve 8 aylık taksit avantajından yararlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Uslu, 5000 metrekarelik mağazanın güzelliğini dışa da yansıttıklarını anlattı. Mehmet KURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!