İsmail dede'ye aidat hapsi

Güncelleme Tarihi:

İsmail dedeye aidat hapsi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de 1.5 yıl önce iflas edip dükkanını kapatan 72 yaşındaki marangoz meslek odası aidatını ödeyemeyince icralık oldu, hapse girdi, 5 gün yatıp kurtarıldı.

Eşini, işini kaybetti

İZMİR'de 40 yıllık mobilyacı 72 yaşındaki İsmail Malcı, 3 yıl önce eşini, 1.5 yıl önce de küçük sermayesini kaybedip iflas etti. Malcı, Marangozlar ve Bilumum Ağaç İşleriyle Uğraşanlar Odası'na 64 milyon liralık aidatı borcunu da ödeyemedi.

Üstelik madalyalı

İCRAYA verilen Malcı, mal bildiriminde bulunamayınca Buca Cezaevi'ne konuldu, 5 gün yattıktan sonra eski oda yöneticilerince kurtarıldı. Geçmişte 30 yıllık ustalığı nedeniyle odadan madalya Malcı, gözyaşlarını tutamadı.

Esnaftan protesto

YAKINI bulunmayan Malcı'nın aidat yüzünden hapse girmesi meslektaşlarının tepkisine neden oldu. 1.5 yıl önce göreve gelen ve eğitim fonundan makam aracı aldıkları için yargılanmaya başlanan Marangozlar Odası yöneticileri protesto edildi.

Yönetim savunmada

ODA Başkanvekili Fevzi Çaylı, geçmişten gelen alacakların tahsil edildiğini belirtti, ‘‘Bu üyemizin durumunu bilmiyorduk. Eski yöneticilere yerine bizi arasaydı ya’’ dedi. Çaylı, para tahsili için kendilerini birlik ve konfederasyonun sıkıştırdığını öne sürdü.

72 yaşındaki ustanın gözyaşları, görenlerin içini sızlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!