İsim Şehir Hayvan Izmir’le buluştu

Güncelleme Tarihi:

İsim Şehir Hayvan Izmir’le buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 00:00

GENCAY Gürün yönetimindeki Tiyatro İstanbul, Yılmaz Özdil’in köşe yazılarını topladığı ilk kitabı İsim Şehir Hayvan’ı tiyatro oyunu haline getirdi. Metin Serezli’nin yönettiği, oyun yazarlığını Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı’nın üstlendiği İsim Şehir Hayvan’ın galası, Özdil’in memleketi İzmir’de gerçekleşti.


Alkışlar durmadı
Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu’ndaki oyunu Özdil, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Gencay Gürün, Cihan Ünal, Ozan Güven, Özgü Namal, tiyatrocular, gazeteciler de izledi. Özdil’in akıcı ve kelime oyunlarıyla dolu yazılarından yola çıkılarak, seyirciyi düşündüren, güldüren oyunda alkışlar hiç durmadı. Oyunun sonunda da sanatçıları seyirciler ayakta alkışladı. Yönetmen Serezli, Özdil, Gürün, Cihan Önal ve oyuna emeği geçen herkesi sahneye çağırarak seyirciyi birlikte selamladı.


Dünyada ilk kez
Dünyada ilk kez günlük köşe yazılarının kabare haline getirilmesi gibi zor bir işin altına girdiklerini söyleyen Tiyatro İstanbul Genel Müdürü Emin Hamarat, “Bu oyun, bizim için bir onur vesilesi. Tiyatromuzun yönetmeni Gencay Gürün’den yönetmenimiz Metin Serezli ve sahne arkası ekibe kadar hepimiz coşkuyla çalıştık” dedi.
Yılmaz Özdil de galanın İzmir’de gerçekleşmesinin Serezli ve Hamarat’ın tercihi olduğunu belirtereek şunları söyledi:


Hayatımın ödülü
“Yaza denk gelmesi nedeniyle sayfiyede başlayacaktı. Sanırım o nedenle İzmir tercih edildi. İzmir’in anlamı bizim için büyük ama burada başlanması bizim için bir tesadüf. Benim herhangi bir beklentim yoktu. Yazıların tiyatro haline getirilmesi mucizevi bir şey. Yanında bacaklarımın titrediği bir efsanenin böylesi bir oyununun yönetmenliğini üstlenmesi benim için hayatımın en büyük ödülü.”


Serezli övgüsü

Özdil’in bu oyuna gelene kadar çok şeyi yazdığını söyleyen Metin Serezli, “Öyle güzel anlatıyor ki, öyle güzel noktalara dokunuyor ki, öyle güzel bir üslubu var ki, öyle bir araştırmacı ki. Saymakla bitmeyecek kadar meziyeti var. Bir ödül daha var. Hem de çok önemli bir ödül. Yılmaz Özdil’in makalelerinden oluşan oyunu sahneye koymak ödülü benim. Bundan daha güzel bir ödül olmaz” diye konuştu. Oyunun sahne tasarımını Barış Dinçel, teknik yönetmenliğini Aytekin Saday, dekoru Barış Dinçel, kostümler Sinan Demir, müzikleri Serdar Aslan, Zafer Aslan ve Alev Azyok, kareografi Gizem Erden, ışık Aytekin Saday, efektleri Cafer Hekim yaptı. Oyunda başlıca rolleri Nusret Çetinel, Sabri Özmener, Hülya Gülşen, Bilal Çatalçekiç, Burcu Kazbek, Taner Ergör, Banu Çiçek, Yeliz Şatıroğlu, Levent Çimen, Aybar Taştekin, Anıl Yülek, Serdar Aslan, Alev Azyok ve Zafer Aslan üstlendi.


NERELERDE OYNAYACAK
Bugün ve yarın Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu, 3 Ağustos Bodrum Kalesi, 4 Ağustos Çeşme Alaçatı, 6 Ağustos
Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu, 7 Ağustos Ayvalık, 8 Ağustos Altınoluk, 9 Ağustos Çanakkale, 11 Ağustos Datça, 12 Ağustos Marmaris, 13 Ağustos Denizli, 14 Ağustos Antalya.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!