Işıkara’dan camide deprem eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Işıkara’dan camide deprem eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 00:00

"Deprem Dede" ünvanlı Ahmet Mete Işıkara ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kızılay’ın "Afete Karşı Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" kapsamında Manisa Hatuniye Camisi’nde eğitim verdi.

Türk Kızılayı Başdanışmanı Işıkara, cuma namazı öncesi, merkezi sistemle Manisa il genelindeki 180 camiye ulaştı, depremden korunma yöntemleriyle ilgili projeksiyonla sunum yaptı. Işıkara, deprem anında yapılması gereken, başın ellerin arasında tutulması gibi pozisyonları cemaate uygulamalı gösterdi. Deprem öncesi alınacak basit önlemlerle zararın en aza inebileceğini söyleyen Işıkara, şöyle konuştu: "Deprem hayatımızın gerçeği olmalı. Alınacak basit önlemlerle can kaybı önlenebilir. Bunun yanı sıra binalar yapılırken deprem yönetmeliğine uyulması insan hayatını doğrudan etkilemektedir. Deprem anındaki pozisyonumuzda önemlidir. Deprem anında başımızı ellerimizin arasına alarak korunmalıyız. Bilinenin aksine namaz sırasında deprem olduğu zaman namaz bozulmaz diye bir kural yok. Kuran’ı Kerim’de bile depremden korunmak dolaylı yollardan bildirilmiştir."

Müslüman uyanık olmalı

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu da Çin’deki depremi hatırlatarak, şunları söyledi: "Bu gerçekle yaşamaya alışmalıyız. Önceden bilemeyiz ama tedbirini alabiliriz. Yüce rabbimiz diyor ki ’Bu dünya hayatının derdi, sıkıntısı, tasası eksik olmaz. Bunların her biri sizin için adeta bir imtihandır.’ Ayetin sonunda da diyor ki ’Sabreden, bu imtihana karşı metanetini koruyan kullarıma müjdeler olsun.’ Yani dünya hayatını da önemsememiz gerekmektedir. Biz Müslümanlar kendimizi her konuda geliştirmeliyiz. Artık sadece bilgiyi hocalardan beklemek olmaz. Müslüman her konuda bilgi sahibi, uyanık olmalı ve hayatını ona göre şekillendirmelidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!